mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. December « | »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Szavazó

Utazás a zsidóság sokszínű világba

2012-06-18 20:58:48
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

SzabadLimmud 2012


A már jól megszokott tanulás, beszélgetések és ismerkedés mellett számos szabadtéri programot, kötetlen hangulatot és könnyed izraeli ritmusokat kínálunk az első SzabadLimmudon, 2012. július 1-én vasárnap, Budapesten.Szó lesz egyebek mellett izraeli és magyar politikai kérdésekről, az izraeli sci-firől, Iránról, a „pinkwashing” – vitáról és zsidó demográfiáról, de lesz hagyományos szövegtanulás és amatőr kisfilmkészítés is. A magyar és angol nyelven tartott előadásokon, beszélgetéseken kívül hóra, pilates és más sportprogramok, kézműves-foglalkozások és zene is vár Titeket.

Előad többek között Adam LeBor (író, újságíró – The Economist, Times, Monocole), Józan Péter (MTA doktora, az MTA Demográfiai Bizottságának elnöke), Pécsi-Pollner Katalin (Eszterház), Szántó T. Gábor (író, a Szombat folyóirat főszerkesztője) és Vered Glickman (IKI). Feldmájer Péterrel (Mazsihisz), Hegyi Szabolccsal (TASZ) és Domina Kristóffal (Athéna Intézet) beszélget Dési János (újságíró -ATV, Klubrádió).

Idén először izraeli hangulatú vásár egészíti ki a programot, ahol kóser sörök és borok, zsidó témájú könyvek, ékszerek, judaika és ajándéktárgyak közül válogathattok. Este a focirajongók az Európa-bajnokság döntőjét követhetik végig, a többiek pedig fergetegeset bulizhatnak hajnalig.

Szokásunkhoz híven kóser ellátást biztosítunk minden résztvevő számára, a kisgyermekes családok számára pedig egész napos gyermekfelügyelettel és izgalmas gyerekprogramokkal tesszük lehetővé a részvételt.

A szervező Limmud Magyarország Alapítványról, a Limmud idei rendezvényeiről, a programokról és a helyszínről bővebb információ ide kattintva olvasható. Az érdeklődők ide kattintva jelezhetik részvételi szándékukat, és vásárolhatnak kedvezményes árú jegyeket 2012. június 20-ig.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008