mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Május « | »
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Szavazó

Kóser pálinka és héber nyelviskola is volt a debreceni Kibic Pikniken

2016-04-11 17:17:51
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Debrecen - Zsidó szervezetek mutatkoztak be Debrecenben, a Pásti utcai zsinagóga udvarán.


kibic_piknik_debrecen.jpg

Az egész napos programsorozat alkalmat adott arra, hogy a látogatók közelebb kerüljenek a zsidó kultúrához. A nap során az érdeklődők részletesen is megismerhették a Kibic Szövetség tagszervezeteinek célkitűzéseit és azok szerteágazó tevékenységét.

A Gólem, a zsidó színház, a Haver Egyesület, ami informális oktatással foglalkozik, a Klezmerész együttes, az Élet Menete, a Bét Orim, a Szim Salom, amik reform hitközségek és a Holokauszt Dokumentációs és Emlékközpont: gyakorlatilag a zsidó élet teljes palettáját képviseli a Kibic – hangsúlyozta Borgula András, A Kibic Szövetség elnöke.

Flódni- és kóser pálinka kóstoló, héber villám nyelviskola és klezmer koncert is volt a pikniken, a gyereket pedig sokféle játékkal fogadták a Pásti utcában. Ezen kívül a nap során mindkét debreceni zsinagógát bemutatták az érdeklődőknek. A helyi hitközség számára fontos volt, hogy a különféle zsidó szervezetek a Pásti utcában mutatkozzanak be a debrecenieknek.

Itt van a felújított ortodox zsinagóga, az imaház, a régi vágoda, az udvar: ideális helyszín egy ilyen rendezvénynek. Mi, a debreceni hitközség teszteljük most a saját helyszínünket – mondta el Horovitz Tamás elnök.

A tervek szerint ezentúl egyre több hasonló rendezvény lesz az ortodox zsinagógában és az udvarán. A kulturális programokon felekezeti hovatartozástól függetlenül, minden debrecenit és ide látogató turistát szívesen látnak a Pásti utcában. (dehir)
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008