mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Február « | »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
Szavazó

Eran Neuman követi az Izrael Múzeum élén a húsz év után távozó James Sydert

2017-01-10 19:47:26
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Eran Neuman, a Tel-avivi Egyetem építészeti karának jelenlegi igazgatója követi az Izrael Múzeum élén a húsz év után távozó James Snydert – jelentette kedden a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.Már a jövő hónaptól a 48 éves Neuman vezeti Izrael legrangosabb múzeumát, miután a jeruzsálemi intézmény igazgatótanácsa kilenc hónapig tartó keresés és válogatás után egyhangúlag őt választotta a feladatra.

Eran Neuman a jeruzsálemi Bezalel művészeti akadémia építészkarán végzett, majd az Egyesült Államokban, a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem építészettörténeti karán folytatott tanulmányokat. Később a holokauszt megörökítését szolgáló építészeti alkotások kutatásával, valamint az új technológiák tervezésre gyakorolt hatásának tanulmányozásával szerzett nevet magának, és a világ vezető oktatási intézményeiben, többek közt a Harvard Egyetemen és a Pennsylvaniai Egyetemen dolgozott előadóként.

Eran Neumannak kiemelkedő örökséget kell átvennie az intézmény élén, ugyanis elődje, az amerikai James Snyder a világ vezető múzeumai közé emelte az Izrael Múzeumot, és két évtizedes vezetése idején sikerült az éves látogatottságot 800 ezer főre növelnie.

Az 1965-ben épült Izrael Múzeum számos területtel foglalkozik az őstörténeti gyűjteménytől a modern kortárs művészeti alkotásokig. Az intézményben található a világ legjelentősebb bibliai és szentföldi régészeti együttese, benne a Holt-tengeri tekercsekkel. (MTI)
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008