mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Május « | »
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Szavazó

A MAZSIHISZ Ifjúsági Csoportjának pályázati felhívása a 2017/2018 évre

2017-04-06 11:48:56
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Pályázat leírása: a MAZSIHISZ Ifjúsági Csoport éves pályázata, mely három kategóriában fogad pályázatokat a zsidó közösség szereplőitől. A pályázat kiírása összhangban áll az Ifjúsági Csoport céljaival, és szándéka szerint hozzájárul egy prosperáló közösség létrejöttéhez. A pályázat csak projektek támogatására alkalmas, működés támogatására nincs lehetőség.


mazsihisz_ifjusagi.jpg

A pályázat keretösszege: 10 millió forint. A pályázat benyújtási határideje: 2017. május 29. hétfő, 23:59 óra, a határidő után leadott pályázatok nem érvényesek. A pályázati adatlap ide kattintva érhető el.

Pályázat célja
: egy képzettebb, erősebb zsidó identitással rendelkező, korszerű közösség létrejöttét elősegítő projektek támogatása.

Pályázók köre: alapítványi vagy egyesületi formában működő 36 év alatti közösségi tagokat megszólító, vagy általuk vezetett zsidó civil szervezet. Nem pályázhatnak az EMIH, a MAOIH, a MAZSIHISZ taghitközségei vagy hozzájuk kötődő alapítvány, illetve olyan egyesület, – vagy alapítvány melyben, egy a MAZSIHISZ-ben, vagy taghitközségeiben funkcióval bíró személy vezető szerepet tölt be.

Érvényes pályázat feltételei:

  • legkésőbb 2018. április 1. napjáig megvalósuló (vagy addig elkezdődő) projekt képezi a pályázat tárgyát
  • egy szervezet legfeljebb két pályázatot adhat be
  • maximum 2 millió Ft/pályázat támogatás igényelhető
  • egy szervezet összesen maximum 2 millió forint támogatást nyerhet
  • a tervezett program költségvetése legalább ötszázezer forint
  • legalább 10% saját önerő


Pályázathoz benyújtandó dokumentumok:

  • pályázati adatlap
  • részletes költségvetés
  • pályázat tárgyát képező projekt részletes leírása, (mely magába foglalja, hogy a pályázat hogyan illeszkedik a szervezet stratégiájába és közösségi víziójába, illetve részletezi, hogy milyen mérhető, minősíthető eredményt kíván elérni a projekt)


Pályázat keretösszege: 10 millió forint (egy pályázat 500.000-2.000.000 Ft közötti összeget nyerhet el). Finanszírozási forma: a pályázat előfinanszírozásos rendszerben működik

Pályázat utókövetése
: a pályázat díjazottjai 2018. május 30-ig kötelesek írásban tájékoztatni az Ifjúsági Csoportot a projekt állásáról, a projekt során megvalósuló eseményekről, rendezvényekről kötelesek tájékoztatni az Ifjúsági Csoportot és biztosítani, hogy a helyszínen ellenőrizhessék, meglátogathassák a rendezvényt. Az elköltött összegekről részletes elszámolást kell benyújtani és a szakmai és pénzügyi beszámolót a MAZSIHISZ számviteli osztályának 2018. december 31-ig a palyazat@mazsihisz.hu e-mail címre.

Leadási határidő: 2017. május 29. hétfő 23:59 perc.

Benyújtás
: az ifjusagicsoport@mazsihisz.hu e-mail címen, a csatolt dokumentumokkal együtt. Elbírálás és kiértesítés: 2017. július 1-ig, e-mailben.
 

Pályázai kategóriák


Vallási élet:
Olyan projektpályázatokat várunk, melynek célja, hogy a 36 év alatti korosztály vallási identitásának felfedezését, kiteljesítését segítse – Előnyben részesítjük azon pályázatokat melyek a vallási diverzitást is figyelembe veszik. A sikeres pályázathoz együttműködési szerződésre van szükség egy bármilyen vallási irányú zsidó közösséggel (neológ, ortodox, reform, konzervatív) mely közösség nem részesülhet anyagi támogatásban a pályázati keretből.

Zsidó oktatás:
Olyan projekt támogatása, ahol az oktatás eszközeivel a projekt hozzájárul a közösség fejlesztéséhez, képzéséhez, vagy a zsidóságról szóló ismeretterjesztéshez.
Plusz pontot jelent a héber nyelvoktatás, az Izraelről való kiegyensúlyozott oktatás, a közösségi vezetőképzés, a zsidó kultúrával vagy hagyományokkal kapcsolatos oktatás, a zsidóságról való, zsidó közösségen kívüli oktatás. Továbbá kedvező elbírálásban részesítjük az informális oktatás eszközeit használó oktatási programokat.

Aktív állampolgárság:
36 év alatti fiatalok ön- és közösség képviseleti képességének fejlesztésére, szociális témák feldolgozására vagy a közéleti és politikai élet részletes bemutatására kiírt program elem. Továbbá, ebbe a kategóriába sorolandók azon pályázatok, melyek a zsidóság magyarországi jövőképét hivatottak erősíteni programok szervezése vagy a zsidó jövő víziójának bemutatása által.

Kérdés esetén írjatok az ifjusagicsoport@mazsihisz.hu címre!

 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008