mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Január « | »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Szavazó

Hamarosan újra a régi fényében ragyog a Szabadkai Zsinagóga

2017-04-14 12:17:07
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Heisler András elnök és Kunos Péter ügyvezető igazgató, közösségünk irányítói látogatást tettek a napokban Szabadkán és Szegeden, ahol megtekintették a zsinagóga-felújítások állását: minden a terveknek megfelelően halad és közel a teljes megújulás.


szabadka_egykor.jpg
A Szabadkai Zsinagóga egykoron


Április 6-án a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) vezetői Szabadkán találkoztak Szabados Róberttel, a Szabadkai Zsidó Hitközség elnökével, akit nemrég Szerb Zsidó Hitközségek Szövetsége vezetőjévé is megválasztottak: vagyis szerb testvérközösségünk élén egy magyar zsidó áll – ilyesmire mindeddig még nem volt példa.

heisler_szabadka.jpg
Heisler András


Szabados elnök úr arról tájékoztatta a MAZSIHISZ vezetőit, hogy minden a terveknek megfelelően alakul, joggal lehet remélni, hogy a felújított zsinagógaépületet nem egészen egy év múlva birtokba is veheti a közösség, jövő márciusban sor kerülhet az ünnepélyes átadásra.

A felújítást Magyarország kormánya támogatja és a munkálatok során folyamatosan együttműködik a Szabadkai Zsidó Hitközség, a helyi magyar önigazgatás legfőbb szerve, a Magyar Nemzeti Tanács, a Vajdasági Magyar Szövetség és a magyar főkonzulátus.

Ez a határokon átnyúló együttműködés teszi lehetővé a régió egyik legszebb, a magyar szecesszió egyik gyöngyszemének a szabadkai zsinagógaépület helyreállítását, múlt és jövő összekapcsolását Szabadkán.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008