mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Június « | »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Szavazó

Mai születésnapos: Mark Zuckerberg, a Facebook feltalálója

2017-05-14 22:38:50
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Tavaly is megünnepeltük, de ezt akkor még nem lehetett tudni. Egyesek szerint már el is kezdte a kampányát, mások szerint a Facebook után az elnökség már csak visszalépés volna számára. Tavaly óta Zuckerberg vallásos is lett, ahogy az öregedő emberek általában. Hiába, ma lett 33 éves.


zuckerberg_33.jpg

Azt, hogy miért szeretjük nagyon Mark Zuckerberget, már tavaly elmondtuk Önöknek, azóta azonban sokat változott a világ. Donald Trump elnökké választása óta tartja magát a pletyka, hogy a világ leggazdagabb és legbefolyásosabb zsidó embere elindul 2020-ban azért, hogy ő lehessen az Egyesült Államok következő elnöke.

Mióta idén januárban elindult országjáró körútjára, amely valóban leginkább egy választási kampányra hasonlít sok tekintetben, és amelyet követhetnek a Facebook-alapító facebook-oldalán kimerítő aprólékossággal dokumentáltan, egymást érik a cikkek és a találgatások, hogy akkor van-e remény.

Pár napja, váratlanul Ohioban tűnt fel bejelentés nélkül egy Trumpra szavazó, hagyományosan azonban inkább a demokratákhoz húzó, tőlük elcsábított családnál, Mooreéknál Youngstownban, vacsora előtt 20 perccel, mint az igazságos Mátyás király a nép között. Jutott neki is falat és beszélgettek Morreékkal az élet nagy kérdéseiről egy péntek este (bár bejelentette már azt is, hogy mostanában úgy döntött, visszatér a valláshoz, a történet világossá teszi, hogy egyelőre még nem szombattartó).

Járt már gyárban és farmon, ahol borjút etetett, efféléket demonstratív jelleggel valóban leginkább politikusok csinálnak. Ő maga tagadja ugyan elnöki ambícióit és sokan mások is úgy látják, hogy inkább a mostanában sokat támadott facebook imázskampányáról van szó, vannak közvetlen kollégái között, akik nagyon is elképzelhetőnek tartják, hogy Zuckerberg belevág a dologba és elindul 2020-ban vagy 2024-ben, végül is ideje bőven van, ha 2024-ben választják meg, akkor is csak 40 éves lesz. Megint mások úgy gondolják, hogy hülye lenne egy ilyen jó állást otthagyni az amerikai elnökségért, amely tulajdonképpen visszalépés volna számára, hiszen a Facebook fejeként valójában ma is ő a „szabad világ vezetője”.

Mi azért reménykedünk, hogy a 37. születésnapján már úgy tudjuk köszönteni a Fehér Ház első zsidó lakóját (muszáj sietni azzal a vallásossággal, egy amerikai elnökjelöltnek illik vallásosnak lennie), hogy Isten éltesse, Mr. President. Szóval Mark Zuckerberg for President, mindenki kövesse az eseményeket arról, ahogy a Facebbok kiagyalója az amerikai nép közé vegyül. A kampányban egyébként ott szorgoskodik Barack Obama egykori online kampánycsapatának egyik tagja is, szóval yes, we can.

Isten éltessen, Mark Zuckerberg és hajrá.

Cikk_aljara_lila_.jpg
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008