mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Június « | »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Szavazó

Az OR-ZSE oktatói különleges előadásokat tartottak Kaposvárott

2017-05-18 20:29:12
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Az Országos Rabbiképző–Zsidó Egyetem oktatói, dr. Zima András és dr. Peremiczky Szilvia május 11-én a Kaposvári Egyetem Senior Oktatási Egyetem programjának meghívására tartottak előadást Kaposváron.


kaposv__r_zima.jpg

A Senior Egyetem programja a 2013/14-es tanévben indult el, és minden szemeszterben különböző tudományterületek és a művészetek kiemelkedő képviselői, kutatók, egyetemi oktatók és művészek, valamint neves közéleti személyiségek tartanak ismeretterjesztő előadásokat az egyetem campusán.

A Senior Oktatási Egyetem kurzusán rendszeresen több száz fő vesz részt, így dr. Kunos Péter a MAZSIHISZ ügyvezető igazgatójának nagy sikerű novemberi előadása után ez alkalommal is háromszázan hallgatták meg a két előadást. Zima András, az OR-ZSE adjunktusa Új határok között – két világháború közötti budapesti modernizáló zsidó csoportstratégiák a megváltozott határok tükrében címmel tartott előadást, Peremiczky Szilvia, a Mazsihisz tudományos igazgatója és az OR-ZSE adjunktusa pedig A reformkor és a szabadságharc zsidó költői címmel.

kaposv__r_peremiczky.jpg
Fotók: Andrássy Zoltán


A csütörtöki program magas szintű, professzionális szervezése Csatos Zsuzsanna főszervező és Simonné dr. Pallos Piroska, a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara dékán-helyettesének munkáját dicséri.

Miként arról mi is beszámoltunk, a Kaposvári Egyetem 2016. szeptemberében kötött együttműködési megállapodást OR-ZSE-val, amelynek keretein belül a Rippl-Rónai Művészeti Kar és dr. Hatos Pál dékán kezdeményezésére a zsidó kultúrával és művészettel foglalkozó kurzus indult a művészeti karon.

A Senior Egyetemen tartott előadások az ősszel megkezdett sikeres együttműködés újabb állomásait jelentik. 
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008