mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Június « | »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Szavazó

Paul McCartney, a zsidó nők szerelmese

2017-06-19 00:28:10
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Élete szerelmét, egy zsidó fotóslányt úgy talált meg, hogy egy másik zsidólány miatt szakított a menyasszonyával. Az ő halála után egy újabb zsidólány oldalán találta meg ismét a boldogságát, és van olyan, aki szerint ő a Beatles tiszteletbeli zsidó tagja.


Paul_McCartney.jpg

Menedzserei, producerei szinte mindig zsidók voltak. A Beatlest szegény Brian Epstein tette híressé, utána pedig apósa, Lee Eastman vette át az ügyeket, majd fia, Paul McCartney sógora.

Dolgozott Marc Ronson producerrel is, aki 2011-es esküvőjének DJ-je volt. Az esküvő előtti napra esett jom ha kippurim, a legnagyobb zsidó ünnep és böjtnap, amelyen együtt vettek részt egy McCartney lakása közelében álló zsinagógában. És megvárták az esküvővel, ameddig az Ég kapui bezárultak a Neila ima végén, világos volt, hogy jom kippurkor nem házasodhatnak.

Nancy Shevell, McCartney utolsó nagy szerelme 20 évvel fiatalabb nála. Az első óriási és életre szóló kedvese egy amerikai zsidóasszony, Linda McCartney, születési nevén Linda Eastman volt. Azt lehetne vélni tévesen, hogy a rock and roll nem kedvez a megállapodottságnak, a hosszú, boldog házasságnak, de hogy mennyire nincs így, azt épp az ő szerelmük bizonyítja.

Ők voltak a rockzene álompárja, akik elképesztő szenzációként nem bonyolították botrányokkal, drámákkal, szeret-nemszeretekkel a közösségüket, csak egyszerűen szerették egymást, hűségesek voltak, együtt énekeltek, és mindközönségesen boldogok voltak. Talán nem is olyan unalmas ez.

Linda fotós volt, a rock korszakának aránylag a születéséhez közel, mondhatni, gyermekként fotózta az évszázad zenéjének első, kicsit sem bizonytalan lépteit, 69-ben házasodtak és majdnem 30 évig éltek együtt, ameddig Linda Eastmant el nem vitte a rákbetegség. Növényi alapú szakácskönyvek népszerű szerzője volt, és ő kötelezte el magát és halála után Paul McCartneyt is az állatvédelemnek, az ő emléke vette rá a zenészt, hogy komoly pénzeket költsön erre és rákkutatásra.

Gyermekeik többnyire zsidónak tartják magukat és jogilag természetesen zsidónak is számítanak. A szerelmes férj több számot szentelt Linda Eastman emlékének, aki a rock and roll egyik legvonzóbb zsidó figurája volt. Legyen áldás az emléke, a Mesternek pedig boldog születésnapot (ez a 75.) szerető zsidó családja körében.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008