mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Május « | »
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Szavazó

Mai születésnapos: Courtney Love, Kurt Cobain élete szerelme, a legvagányabb zsidó punkzenész

2017-07-09 20:25:45
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

A legnagyobb hatású női vezetésű punkegyüttes frontembere volt, a Nirvana rég meghalt vezetője, Kurt Cobain gyerekének anyja, aki zsidó lapnak nyilatkozva keveredett antiszemita hírbe, bár a zsidóságáról is beszélt és aki nemrég maga antiszemitázott le egy aktivistát.


Courteney_Love.jpg

„A nő egy született provokátor. Szóval nem volna okos dolog mindennek hitelt adni, amit mond, de ettől még szórakoztató” – írta egy amerikai zsidó lap szerzője Courtney Love-ot jellemezve. A következetes őszinteség még az ötvenen is túl tényleg olyasmi, amit akár minden egyébtől függetlenül is értékelhetünk, és azt tényleg senki nem állítaná Courtney Love kritikusai közül, hogy ne volna őszinte.

Rengeteg helyen megfordult élete első évtizedeiben, Ausztráliában és ÚJ-Zélandon is élt zsidó édesanyjával, aztán már magában nézte meg Japánt és Írországot. Nagyjából egybeesett első komoly zenekara, a Hole megalapításával megismerkedése Kurt Cobainnel, a rock nagy halottainak egyikével, aki mindent megcsinált, mielőtt irtózatosan fiatalon elment. Együtt turnézott a Hole a Nirvanával és 1992 kezdetén a két főrocker is összeházasodott, még a nyáron megszületett a lányuk, és két év múlva Kurt Cobain már halott volt. Ez volt Courtney Love életének legsűrűbb és egyik legfájdalmasabb időszaka, a Hole a világ legsikeresebb, női vezetésű rock-együttese lett, hárommillió lemezt adtak el az Egyesült Államokban. Courtney Love kemény feminista punk volt és egyre inkább az lett és közben nehezen, drogokkal küszködve nevelte a lányát.

A zsidóságáról beszélt 2009-ben az egyik amerikai zsidó magazinnak, amikor szólt néhány nyers szót azokról a pénzemberekről, akik a legtöbb hasznot látják az eladott Nirvana-albumokból. Azokról a zsidó pénzemberekről. Ebből támadt legott némi antiszemitázás, és hát tényleg nem volt szimpla kijelentés, de a magazin megvédte. Arról van csak szó, hogy a zsidók így szoktak beszélni egymásról, közölte a szerkesztőség. Így is. Love valóban hosszan beszélt az interjú más részeiben arról, hogy zsidó. És aztán 8 évvel a veszekedést követően a nyár elején, idén már ő antiszemitázott le egy Izrael-ellenes feminista aktivistát, világossá kívánta tenni, hogy feminizmus ide vagy oda, zsidóellenes közemberekkel nem működik együtt.

A szókimondó, született provokátor zsidó punklány ma 53 éves.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008