mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Július « | »
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Szavazó

Mai születésnapos: az elnyomott venezuelai nép zsidó hőse, az ellenzék vezetője

2017-07-11 15:00:04
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Venezuelában éhínség és politikai erőszak dúl és az ellenzék vezetője, a diktátorrá váló elnök kihívója egy zsidó származású politikus, Henrique Capriles. A népszerű kormányzót épp ezért cionista-ellenes, uszító kampánnyal próbálják meg lejáratni az állam kezében lévő sajtótermékek.


Henrique_Capriles.jpg

Dédszülei Treblinkában haltak meg, a nagypapái és a nagymamái a holokauszt túlélői. A nagyapja filmes vállalkozásából alkult az ország legnagyobb mozija és ő maga az ország legfiatalabb képviselőjének rekordját állította be, amikor 26 éves korában mandátumot kapott.

Később aztán el is vesztette, amikor a szocialista jelszavakkal kampányoló népvezér, Hugo Chávez került hatalomra és teljesen újraszervezte az országot. A vlegbátrabban Capriles szállt vele szembe, kiállt választáson is ellene, de Chávez roppant népszerű volt, vele nem bírt. Polgármesterré, majd kormányzóvá vált, helyben legyőzhetetlenné tette magát a bűnözés elleni fellépéssel és komoly, hasznos beruházásokkal. Chávez elnök halála után drámaian romlani kezdett a gazdasági helyzet és utódát, aki nem volt olyan szuggesztív, mint a mentora, már nagyon meg tudta szorongatni a 2103-as elnökválasztáson. Feltéve, hogy nem csalták el, amiben senki sem egészen biztos. Azóta éhínség és terror honol az országban és óriási tömegek követelik az életüket is kockáztatva az egyre inkább diktátorrá váló Maduro távozását. Caprilest mondvacsinált okokkal eltiltották a közügyek gyakorlásától, hogy legközelebb ne próbálkozzon Maduro ellen. Fenyegették már hosszú börtönbüntetéssel, próbálták lejáratni azzal, hogy zsidó eredete, családja miatt cionista ügynöknek próbálták beállítani, de nem fél, mert szabad.

Üldözött zsidók leszármazottjaként tudja, hogy csak a szabadság oldalán van helye és ebben a tekintetben hűséges is az örökséghez, meggyilkolt dédszülei hagyatékához. Ha a venezuelai rémálom véget ér, talán örömmel fogjuk majd elnökként köszönteni itt is. Vagy őt vagy egy harcostársát.

Adjon Venezuela polgárainak békét, aki békét szerez a magasságokban, Isten éltesse 45. születése napján Henrique Caprilest.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008