mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Július « | »
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Szavazó

Izraelben tárgyaltak a Mazsihisz vezetői

2017-07-14 17:48:25
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Heisler András elnök és dr Kunos Péter ügyvezető igazgató vezetésével magas szintű MAZSIHISZ delegáció járt Izraelben.Az izraeli Maccabi Világjátékok rendezvényének eseményein a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) magas szintű delegációval vett részt. A tel-avivi Maccabi központban a százhúsz sportolóból álló magyar csapat vezetőinek, a magyar kormány képviselőinek és a MAZSIHISZ delegációjának jelenlétében a holokausztban elpusztított sportolókra emlékeztek és emlékművet avattak.

A megemlékezésen Jusztin Ádám, a Maccabi VAC elnöke, dr Latorcai Csaba államtitkár és Heisler András mondott emlékbeszédet. Az Európai Maccabi Szövetség önálló programon számolt be a 2019-ben Magyarországon megrendezendő Európai Játékok előkészületeiről.

A MAZSIHISZ elnöke a sporteseményeken túl Latorcai Csaba államtitkárral a magyarországi zsidó közösség oktatási rendszereinek fejlesztéséről tárgyalt izraeli partnereikkel.

A magyarországi „sorosozós” kampánnyal kapcsolatban kialakult helyzettel kapcsolatban a MAZSIHISZ elnöke az izraeli Külügyminisztériumban járt, majd a Miniszterelnöki Hivatalban megbeszélést folytatott Benjamin Nethanjahu közvetlen, vezető politikai munkatársával.

Heisler tájékoztatta partnerét a magyarországi zsidó közösségnek az izraeli Külügyminisztérium által kiadott állásfoglalás miatti csalódásáról és javaslatot tett a kialakult feszült helyzet megoldására.

A MAZSIHISZ várakozással tekint az izraeli miniszterelnök magyarországi látogatás elé. Az előzetes tervek szerint a program részeként Benjamin Netanjahu ellátogat a Dohány utcai zsinagógába. A magyarországi zsidó szervezetek képviselőinek a MAZSIHISZ ezen a programon biztosít lehetőséget az izraeli Miniszterelnökkel való személyes találkozásra.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008