mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. December « | »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Szavazó

Mai születésnapos: Mark Knopfler, a rock and roll magyar-zsidó óriása

2017-08-13 21:07:45
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Az édesapja még a háború előtt hagyja el marxista zsidóként Magyarországot, Mark Knopfler, a Dire Straits legfontosabb embere már Glasgowban születik 1949-ben és minden idők egyik legnagyobb rockere, gitárosa lesz.


Mark_Knopfler.jpg

Az apukája építész volt, kiváló sakkozó és marxista és zsidó. Ez nem ígért sokjót neki a Horthy-világ második felében Magyarországon, épp időben, 1939-ben hagyta el Magyarországot. Knopfler visszaemlékezései szerint a zsidó hitből nem sokat, a szintén zsidó Marxból annál többet kap tőle útravalóul.

Számos korábbi próbálkozás, nem is reménytelen kísérlet után alapítja meg az öccsével a Dire Straits-t 1977-ben, a számos zsidó egyikeként, aki halhatatlan zenekarokkal ajándékozza meg a rockzenét.

Legnagyobb korai slágere a Sultan’s swing, itt Eric Claptonnal adja elő az együttes, eddig 24 millióan voltak rá kíváncsiak, az Önök letöltései kicsit még megdobhatják ezt a számot.

Knopfler gitárstílusa, játéktudása felröpítette őt minden idők legjobb gitárosai közé, Robby Kriegerrel együtt, aki a Doors zsidó gitárosa volt. Knopfler azonban dalszerzőként is a legnagyobbak között van.

A magyarok és a zsidók gyakran vannak a legnagyobbak között, a magyar zsidóknak pedig szinte kötelező és Mark Knopfler tudja, mit várunk tőle.

A második óriásslágerét, amely jobbá tette a világot, a Money for nothing-ot együtt nyomja itt Stinggel és Claptonnal és Phil Collinsszal, eddig 26 millió érdeklődő van, most ismét Önök jönnek.

A rock and roll látszólag nem zsidógyerekeknek való, mert mit szól hozzá a mama, igaz-e? Épp az ellenkezője az igaz és Mark Knopfler, aki ma 68 éves, csak egyetlen példa a sokból. Nemsokára meglátják majd, hogy olyan rockerek is zsidók, akikről álmukban nem gondolták volna. Jövün és leleplezzük őket.

Addig is Isten éltesse a mi fiunkat, Mark Knopflert, a rock 69. évébe lépő hercegét. Klikkeljenek és kezdődjön a parti.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008