mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Augusztus « | »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Szavazó

Mindenki zsidó az új Harry Potter-filmben is

2017-10-07 20:53:51
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

A Legendás lényekben, a Harry Potter-filmek első előzménymozijában is már két zsidó boszi volt a történet főszereplője, társukat is egy zsidó színész játszotta és a lista tovább bővül a 2018-ra tervezett második részben. Még a varázsvilág is tele van zsidókkal.Az amerikai beharangozót a Fowardból leginkább úgy fordíthatnánk le magyarra, hogy olyan zsidó lesz az új film, mint Újlipótvárosnak a körúthoz legközelebb eső utcái zsidó újév napján, az esti ima előtt.

A megelőző filmben a huszadik század elején élő zsidó boszorkány-testvérpár kalandjait követhettük a Jeruzsálem és Újlipót utáni harmadik legzsidóbb városában a Földnek, New Yorkban. Egy Jacob Kowalski nevű angol szerencsétlent kellett istápolniuk mágikus kalandozásai során, akit szintén zsidó színész, Dan Fogler játszott. Ha csak ennyinél maradtunk volna, két zsidó szereplő, három zsidó színész, már az is elég lett volna, dájénu, idézi a pészachi Hagadát a Forward. Kaptuk még hozzájuk Brontis Jodorwsky chilei színészt, aki szintén zsidó és a halhatatlan Nicolas Flanelt, Dumbledore barátját játssza, aki megszerezte a Bölcsek Kövét. Egy örökké élő zsidó figura. Zoe Kravitz zsidó színész (Lenny Kravitz lánya) alakítja majd a gonosz Bellatrix Lestrange bizonyára nem kevésbé gonosz felmenőjét, Leta Lestrange-et.

Jude Law, aki nem zsidó, de legalább a nevében benne van, Albus Dumbledore szerepében tündököl majd és az új Legendás lények versenyben lesz a minden idők legzsidósabb szörnyfilmje aranyérméért. Mivel magában a Harry Potterben csak egy bevallottan zsidó karakter volt, szomorkodhattunk, de most már nem lehet panaszra okunk. A varázsvilág dugig van zsidókkal.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008