mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. December « | »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Szavazó

Becsapta a világot a zsidó szépségkirálynő: megkerült az előde, egy titkos zsidó királynő

2017-12-04 15:28:15
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Persze nem szándékosan. Pár napja mindenki hírül adta, hogy Németország felavathatja az első zsidó szépségkirálynőjét, de némi nyomozás kiderítette, hogy van másik zsidó szépségkirálynő is, még 2011-ből. Szép nép vagyunk, úgy tűnik.


Valeria_Bystriskaia.jpg

Szokás úgy tévedni, hogy azt gondoljuk, hogy a zsidók mindenkinél okosabbak, úgy azonban ritkán szokás tévedni, hogy azt gondoljuk, a zsidók mindenkinél szebbek. Pedig mindkét állítás pont egyformán nem igaz, mert ahogy akadnak azért rendes zsidók is, úgy akadnak okosak és szépek is. Úgy tűnik, szépségkirálynőből Németországban nem állunk rosszul. Nemrég még annak örültünk, hogy meglehet az első és már meg is van – ráadásul visszamenőleg – a második is, Tamar Morali mellettt Valeria Bystriskaia, aki hét évesen költözött édesanyjával Németországba Oroszországból az antiszemitizmus elől és zsidó származását nem igyekezett hangoztatni, így lett 2011-ben titkos zsidó szépségkirálynő, ráadásul ő a hivatalos szépségkirálynő-választáson, ő képviselte Németországot a Miss Universe-versenyen.

Azóta már az Egyesült Államokban él, ahol tavaly meg is házasodott egy zsidó fiatalemberrel és otthonra lelt az eleven, sokféle zsidó közegében New Yorknak, immár öntudatos, büszke zsidó édesanyja legnagyobb örömére. Hiába, szép nép vagyunk, vagy ha talán nem is mindenki, de legalább néhányan közülünk. Úgysem a szépség a fontos, hanem a boldogság, amit Valeria Bystriskaya megtalált egy szép zsidó családban.

Úgyhogy mázel tov, ha a nemzetközi zsidó sajtó további zsidó szépségkirálynőket fedez fel a múltban, mi biztosan értesítjük Önöket, maradjanak velünk.

A Jewish Telegraphic Agency írása alapján
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008