mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Február « | »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
Szavazó

A MAZSIHISZ-BZSH közérdekű adatközlése az állami, önkormányzati és az EU-támogatásokról

2018-02-09 14:56:29
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Az atlatszo.hu közérdekű adatigénylésére a lehető leggyorsabban és természetesen térítés nélkül adott a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) tájékoztatást az állami, az önkormányzati és az EU támogatásokról.


mazsihizslogo_uj.jpgbzsh_logo.png

A MAZSIHISZ táblázat az önálló vidéki taghitközségek esetében azokat a támogatásokat tartalmazza, amelyek a Szövetség központján keresztül jutottak el a címzettekhez, pl. a szegedi, a miskolci és a karcagi zsinagóga rekonstrukciója esetében.

A vidéki taghitközségek közül többen kaptak, illetőleg nagyobb részt pályázati úton nyertek el állami vagy helyi önkormányzati támogatást, ezekről azonban a MAZSIHISZ, mint az önálló taghitközségek szövetsége, nem rendelkezik adattal (kivéve az EU-s támogatásokat, amelyek nyilvános adatbázisban is megtalálhatók).

A MAZSIHISZ-nek egyetlen vállalkozás van a tulajdonában, a Kóserália Kft., ami semmilyen állami, illetve önkormányzati támogatásban nem részesült.

A MAZSIHISZ és a BZSH táblázata nem tartalmaz ez évi adatokat, de érdeklődésre tarthat számot két nagyberuházás állami támogatása.

A Rumbach utcai Zsinagóga, Együttélés Háza projekt 50 + 450 millió Ft-os összegét a MAZSIHISZ táblázat tartalmazza, de a folyamatban lévő beruházás állami támogatásának 2018-ra már átutalt összege 1 000 + 950 millió Ft,  2019-re pedig további 717 millió Ft-ra számíthatunk.

A Zsidó Szeretetkórház felújítására, korszerűsítésére a Kormány 4 800 millió Ft támogatásról döntött, de erről még szerződés nem született.

Adat-összeállításunk a normatív állami támogatásokon és más, a költségvetési törvényben meghatározott támogatásokon kívül nem tartalmazza az elvett és vissza nem kapott zsidó tulajdonú ingatlanok utáni örökjáradék összegét sem, minthogy ezt nem tekintjük támogatásnak. A 2018. évi és az ezt követő időszak adatait a jövőben félévente feltesszük a honlapunkra.

MAZSIHISZ-BZSH támogatások ide kattintva tekinthetők meg
EU-támogatások MAZSIHISZ-BZSH ide kattintva tekinthetők meg
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008