mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. December « | »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Szavazó

Botrány Angliában: vállvetve harcolnak a zsidókkal a moszlim és Izrael-kritikus politikusok

2018-02-12 14:12:49
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Az anticionizmussal és terrorszervezetek iránti szimpátiával is vádolt Jeremy Corbyn munkáspárti elnök, ellenzéki vezető is beszállt a zsidó és moszlim halottakért folytatott küzdelembe Angliában.Egy nagy terület felett diszponáló halottkém nem hajlandó időben kiadni a moszlim és zsidó halottakat, hogy a két vallás előírásai szerint, minél korábban eltemethessék őket, amint arról már egyszer beszámoltunk.

Jeremy Corbyn választókerülete is beleesik a halottkém illetékességi területébe, ezért ő is fellépett a zsidó és moszlim szokásokat semmibe vevő gyakorlattal szemben. Szerinte a halottkém eljárása szükségtelen szenvedést okoz a gyászoló családoknak és megakadályozza a moszlim és zsidó választókat, Corbyn választóit hitük gyakorlásában, vagyis szerinte tulajdonképpen a vallásszabadságot veszélyezteti. A helyzet egyre súlyosabb, a konfliktus mélyülni látszik és egyre több politikai szereplőt mozgat meg. London moszlim és szintén munkáspárti polgármestere, Sadiq Khan után Jeremy Corbynt is.

A munkáspárt első emberét vádolják a Hamasz iránti szimpátiával is, erre bizonyos, nem szerencsés mondatai okot is szolgáltatnak, Izraellel szemben élesen kritikus az álláspontja. Ezért van különös jelentősége annak, hogy ő is csatlakozott, választóit képviselve, a zsidó és a moszlim közösség közös küzdelméhez. Lassan alakul az ésszerűtlen, öncélúan ártalmas eljárással szemben, a gyász akadályozásával szemben az Egyesült Királyságban a teljes nemzeti egység.

A The Jewish Telegraphic Agency írása alapján

 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008