mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. November « | »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Szavazó

Őrjöngő tömegek az izraeli utcákon: 20 év után újra nyertünk, jövőre Jeruzsálemben

2018-05-13 23:06:21
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Jeruzsálem napján a város dicsőségre ébredt. Netta Barzilai megnyerte éjjel az Eurovíziós Dalfesztivált, ahogy várni is lehetett, mégis hatalmasat robbant a hír: ezrek tódultak ki utcabálozni Jeruzsálemben, az egész ország ünnepelt. Jövőre Jeruzsálemben, jövőre Jeruzsálemben lesz a döntő.


netta_nyertes.jpg
Netta Barzilai az eredményhirdetés után


Büszke vagyok rá, hogy sikerült megváltoztatni Izrael imázsát – mondta Netta Barzilai, az Eurovíziós Dalfesztivál győztese és hozzátette még: Nincs semmi, ami egy izraeli bulihoz fogható, majd meglátjátok. Izrael legutóbb 20 éve, 1998-ban nyerte meg az Euróvíziót a híres Dana International dalával, ezzel.


A következő évben Izrael rendezi meg az elképesztő érdeklődésre számot tartó eseményt, Jeruzsálem városa lesz a házigazda: egy év múlva ilyenkor tízezrek lesznek a helyszínen és százmilliók fordulnak majd Jeruzsálem, Dávid városa irányába, hogy követhessék az eseményeket. Hosszú évek óta nem volt ilyen léptékű kulturális esemény Jeruzsálemben.

Nir Barkat, a város polgármestere mindenkit biztosított, hogy gond nélkül zajlanak majd le az ünnepi események, a város vezetése minden szükséges feltételt biztosít majd.

Jövőre Jeruzsálemben – mondta lelkesen a győztes, Netta Barzilai és megígérte mindenkinek, hogy hatalmas izraeli buliban vehetnek részt, ha eljön majd az ideje, egy másik arcát ismerhetik meg az országnak. Ugyanezt üzente Benjamin Netanjahu miniszterelnök is: jövőre Jeruzsálemben.


Az ynetnews.cim írása alapján
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008