mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. December « | »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Szavazó

Prágában ülésezett a Zsidó Világkongresszus

2018-06-08 18:01:52
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) elnöke, Heisler András is fölszólalt a Zsidó Világkongresszus csehországi konferenciáján, ahol kiemelt figyelmet kapott az európai új antiszemitizmus, amely szélsőjobbról és szélsőbalról egyaránt támadja a közösségeket és Izraelt.A Zsidó Világkongresszus és az Európai Zsidó Kongresszus Végrehajtó Bizottsága a napokban a cseh fővárosban tartotta tanácskozását, amelyen áttekintették a szervezet utóbbi időszakának diplomáciai tevékenységét, a közösségi médiában és a sajtóban történt megjelenéseit, valamint tájékoztatták egymást zsidó közösségeik fejleményeiről, az új antiszemitizmusra adott válaszaikról.

Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke prezentációjában ismertette a delegáltakkal a magyar zsidó közösség legfrissebb híreit, eredményeit, a magyar kormány és a MAZSIHISZ közötti sokoldalú kapcsolatokat. A konferencián kiemelt figyelmet kapott az európai új antiszemitizmus, amely szélsőjobbról és szélsőbalról egyaránt támadja a közösségeket és Izraelt.

A rendezvény gálavacsoráján beszédet mondott Andrej Babiš cseh miniszterelnök, aki elmondta: büszke arra, hogy a Csehországban évszázadok óta élő közösség a holokauszt pusztítása után is képes volt megmaradni, napjainkban pedig fejlődik és biztonságban élhet. Ronald S. Lauder, a ZSVK elnöke a konferenciára küldött videó üzenetében többek között kijelentette: kevés ország van, amely Csehországhoz hasonlóan ennyire régóta és elkötelezetten támogatja a zsidó nép és Izrael állam törekvéseit.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008