mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. November « | »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Szavazó

Foci a rasszizmus ellen: a Chelsea és a Zsidó Világkongresszus együttműködése

2018-07-11 23:16:54
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

A két szervezet együtt akarja jelezni, hogy a játék a gyűlölet legjobb ellenszere, aki igazán játszik, az nem gyűlölhet: Piros lap a gyűlöletnek.


chealsea.jpg

A klub és a világszervezet által meghirdetett verseny kreatív projektek ötleteit várja a rasszizmus elleni küzdelemben, arról, hogyan építhet hidat a sportolás különböző kultúrák között, amerikai, brit és izraeli fiataloktól, az együttélés mintáit reményeik szerint moszlim, keresztény és zsidó – Izraelben rajtuk kívül a drúz – fiatalok együtt alakíthatnák ki.

A győztes projektek kiötlői 10 ezer dollárt kapnak majd ötleteik megvalósítására. A kezdeményezés elindítását Roman Abramovic, a Chelsa tulajdonosa és Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnökének adományai tették lehetővé

A foci, az emberiség kedvenc csapatsportja, lehetőség, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, úgy lehet harcolnia a nemzeteknek, hogy megbecsüljék egymást, ne tegyenek kárt egymásban és minél komolyabban vesszük, annál inkább csak játékká teszi összecsapásainkat.

A projektnek számos elágazása van, ezek egyike a Zsidó Világszövetség, a Mazsihisz és a Ferencváros holnapi közös megemlékezése is, a Fradi embermentő edzője, Tóth Potya István emlékének megidézése a Fradi Múzeumban és az, hogy a játékosokkal kifutó gyerekek a nyilasok által meggyilkolt edző arcképét viselik majd erre az alkalomra készített pólójukon.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008