mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. November « | »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Szavazó

Zsidók mindenhol: már a mozikban az év Budapesten forgatott amerikai női akcióvígjátéka

2018-08-07 13:51:16
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Ezért a filmért járt tavaly Mila Kunis Budapesten, amelynek az írói és a rendezője is zsidók és most egy amerikai zsidó lapnak nyilatkoztak Pestről és szóba került a Dohány utcai Zsini, a „szürreális” bulinegyed és a Mázel Tov is, mint „Budapest legnépszerűbb étterme”.


kemakidobottengem.jpeg

Susanna Fogel rendező első nagy költségvetésű játékfilmje, a Budapesten forgatott A kém, aki dobott engem, augusztus 16-án érkezik a magyar mozikba, Budapest és a pesti zsidók különleges híre viszont már megérkezett Amerikába. A nálunk forgatott filmnek ugyanis nem csak a Kate McKinnon melletti főszereplője, Mila Kunis, hanem a rendezője, Susanna Vogel, de még a forgatókönyvet vele együtt író társszerző, David Iserson is zsidó. És ha már így alakul, bele is vetették magukat Budapest éjszakai életébe.

„Minden olyan hely, ahol a zsidónegyed egyúttal a hipszter-negyed, a bulinegyed is, szürreális és hihetetlen, így Budapest is a rendezőnő szerint, társszerzője pedig a Mázel Tovot reklámozta Budapest legjobb vendéglőjeként az amerikai hitsorsosoknak és a Dohányt Európa legnagyobb zsinagógájaként. A Mázel Tovban, amikor ott jártak, beszámolójuk szerint egy fiú minden este akusztikus Drake-feldolgozásokat játszott, aki szintén zsidó, még bármicvója is volt, tehát zsidó helyen zsidó zene szólt Budapest legjobb éttermében a kémfilm zsidó alkotóinak tiszteletére. Egyébként nem csak a zsidó Budapestet, de az egész várost imádták, az embereket, az ételeket és az utcákat. A nem zsidó kakukktojás, a Kunis barátnőjét alakító Kate McKinnon pedig az Animal Cannibals Yozsefváros című dalát vitte haza és mutatta meg a nagyvilágnak.


Nevessenek és izguljanak együtt nemsokára Mila Kunisszal és Kate MCKinnonal A Kém, aki dobott engem vetítésén. És ne feledjék: zsidók mindenhol, ebben is.

A Tabletmag írása alapján
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008