mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. November « | »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Szavazó

Moldován Bendegúz az egyetlen jelölt a Mazsihisz Ifjúsági Csoport elnöki pozíciójára

2018-08-08 21:15:50
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

A Mazsihisz Ifjúsági Csoport elnökjelölti pozíciójára a tegnapi határidő lejártáig egy jelentkezés érkezett. Az alábbiakban Moldován Bendegúz rövid bemutatkozását olvashatják.


moldovanbende.jpg

Moldován Bendegúz vagyok, jelenleg az ELTE TÁTK Társadalmi tanulmányok szakának hallgatója. kisgyerekkorom óta körülvesz a zsidóság, passzív közösségi részvételem után – zsidó óvodák és iskolák – 16 éves koromban elhatároztam, hogy nem csak résztvevője, de aktív formálója szeretnék lenni a magyarországi zsidó közösségnek.

Több évet töltöttem a Hanoar Hatzioni nevű ifjúsági szervezetben, melyben először madrichként, majd a szervezet vezetőjeként foglalkoztam a budapesti zsidó ifjúság oktatásával, identitásának megtalálásával, egy közösség építésével. Ezzel együtt a Szarvasi Nemzetközi Ifjúsági táborban is ifjúsági vezetővé váltam, majd korcsoportvezetőként vállaltam nagyobb felelősséget a Kelet-európai zsidó közösség építésében.

Jelenleg a „European Union of Jewish Students” (Európai Zsidó Diákszövetség) elnökségében dolgozom az európai Zsidó diákság jövőképéért, érdekképviseletéért. Azt gondolom, hogy a magyarországi és a nemzetközi Zsidó közösségről elsajátított tudásom, a gyerekek és fiatal felnőttek és az oktatásukról szerzett tapasztalataim és a közel 6 év közösségszervezői múltam alkalmassá tesz arra, hogy munkámat a Mazsihisz Ifjúsági Csoport elnökeként folytassam.

Kapcsolódó írásunk

Magyar alelnököt választott az Európai Zsidó Diákszövetség
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008