mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. December « | »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Szavazó

A megtérés napjai: Donald Trump és a First Lady újévi üzenete

2018-09-13 11:38:25
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

„A zsidó nép elgondolhatatlan üldöztetéseket és szenvedést viselt el és élt túl. És mégis, minden nehézség ellenére, amelyekkel szembe kellett nézniük, az erejük mindannyiunkat inspirál ma is” – írta fel twitterére az Egyesült Államok elnöke.


trump_roshasana.jpg

Ros Hásáná előtt röviddel köszöntötte az Egyesült Államok és a világ zsidó közösségeit az Egyesült Államok elnöke, aki szerint minden zsidó újév arra kell indítson minket, hogy a vallászabadság jelentőségét felmérjük egy sokat szenvedett, mégis inspiráló vallási közösség példáján és arra kérte az Örökkévalót, hogy áldja meg a világ zsidóságát.

„Melania és én azért imádkozunk, hogy a nagyünnepek telve legyen Isten békéjével, szeretetével és kegyelmével. Áldott és boldog új évet kívánunk mindazoknak, akik ünneplik a Ros Hásánát”.

A The Washington Times írása alapján
 

Együtt ünnepelt újévkor velünk a Dohányban az amerikai nagykövet

David Cornstein
amerikai nagykövet velünk együtt imádkozott az Ítélet Napján, Ros Hásáná előestéjén a neológ zsidóság fellegvárában, a Dohány utcai zsinagógában, miután négyszemközt tárgyalt Heisler Andrással, a Mazsihisz elnökével.

Az Újév előestéjén meglátogatta közösségünket David Cornstein amerikai nagykövet, hogy személyes megbeszélést folytasson Heisler Andrással, szervezetünk vezetőjével és miután áttekintették a magyar zsidóság helyzetét, mindketten csatlakoztak a központi, Dohány utcai zsinagóga Újév előesti imájához, David Cornstein és családja velünk ünnepelte az Ítélet Napjának beköszöntét.

Hálásan köszönjük David Cornstein őexcellenciájának, hogy csatlakozott az őszi ünnepek első pillanataiban a magyar zsidó közösséghez, visszavárjuk zsinagógáinkba ünnepeinken és hétköznapjainkon.

 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008