mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. December « | »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Szavazó

A digitális Jenték ideje: online randiznak már egymással az ortodox zsidók is

2018-10-09 10:50:05
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Vajon eltűnik vagy csak „digitalizálódik” a Hegedűs a háztetőnből megismert Jente-féle házasságközvetítők szerepe az online randi-alkalmazások korában?


matchmaker_jewish.jpg

Mi a szerepe a környezetnek, a tanácsadóknak, a „sádcheneknek” a modern ortodox zsidók körében is népszerű randiapp-oldalakon, erre a kérdésre kereste a választ a The Jewish Week nevű amerikai zsidó hetilap online kiadása.

Az egyik legnépszerűbb ortodox randioldal gyönyörű, romantikus neve: SawYouAtSinai, vagyis, mondjuk, a Szinájnál már láttalak, a Szinájnál már találkoztunk, azóta vagyunk eljegyezve egymásnak.

A randiappok szintén beépíthetővé tesznek egy külső közvetítőt, aki ki tudja ajánlani egymásnak az online lehetőségek tengeréből azokat, akiknek közük lehet egymáshoz, segíthet abban, milyen információkat osszunk meg magunkról, közvetlenebbe, „bensőségesebbé” teheti az online párkeresést, amelyet sokan személytelenségéért kritizálnak, egyszóval beépíthető a párkeresésbe a digitális sadchen, házasságközvetítő.

Mások azzal érvelnek, hogy a társkereső appokba az ortodox, modern ortodox világban sem kell már sadchen, Jente, mert az emberek pontosan tudják és ők maguk tudják a legpontosabban, mit szeretnének.

Ön szerint a randiappokkal lehet mély ismeretségeket kötni?
Ön igénybe venné az online házasságközvetítők szolgáltatásait?

A témáról bővebben ide kattintva olvashat
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008