mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. December « | »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Szavazó

Az ideális társadalom – művészeti pályázatot hirdet a Raoul Wallenberg Egyesület

2018-10-09 10:34:44
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

A Raoul Wallenberg Egyesület művészeti pályázata általános iskolás tanulók számára. A Raoul Wallenberg Egyesület névadója születésének 106. évfordulója alkalmából vizuális művészeti pályázatot hirdet „Az ideális társadalom” címmel általános iskolások számára három korcsoportban: 9 éves korig, 9-12 éveseknek, valamint 12 év felettieknek.


wallenbergegyesulet.jpg

A vészkorszakban üldözött magyar zsidók ezreit megmentő svéd diplomata neve alatt kiírt pályázattal az üldözés és kirekesztés veszélyeire, valamint az egymás elfogadásának fontosságára és szépségeire szeretnénk felhívni a fiatalabb korosztály figyelmét.

A pályázó fiataloktól olyan alkotásokat várunk, melyeken keresztül bemutatják azt a toleráns, emberarcú országot, melyet ideálisnak tartanak
 

  • Mutassák be az együttélés lehetséges útjait, szépségét;
  • Mutassanak be olyan jelenségeket, melyek veszélyeztetik az emberi együttélést;
  • Mutassák be a különböző kisebbségi csoportok {nemzeti, etnikai, egészségügyi, vallási), illetve a mélyszegénységben élők, hajléktalanok helyzetét;
  • Mutassák be, milyen módjai lehetnek a kiközösített, veszélyben lévő vagy akár üldözött embertársaik megsegítésének;
  • Mutassanak be egy kitalált „hétköznapi hőst”, aki tetteivel jobbá teszi embertársai életét;
  • Mutassák be az általuk elképzelt ideális társadalmat, a sokszínűséget középpontba helyezve.
     

Pályázni lehet festménnyel, grafikával, akár a számítógép segítségével készített alkotásokkal is, fotóval, mobiltelefon segítségével felvett (maximum 5 perc terjedelmű) alkotásokkal. Pályázóink több pályaművet is beadhatnak

Pályaműveket neves szakemberekből álló zsűri bírálja el, a legjobb pályaművekből virtuális kiállítást hozunk létre honlapunkon.

Mindhárom kategória első helyezettje 10, a második helyezett 6, a harmadik pedig 4 ezer forint értékű díjazásban részesül” Az ünnepélyes díjátadó egyúttal a pályaművekből nyitott kiállítás megnyitója is lesz Budapesten.

A pályázó a pályázat beadásával hozzájárul, hogy a Raoul Wallenberg Egyesület a pályaművet a virtuális és az ünnepi kiállítás megrendezéséhez szabadon felhasználhatja.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. december 15. A pályaművekre írják rá a pályázó nevét és életkorát. A Pályaműveket a Raoul Wallenberg Egyesület címére kérjük eljuttatni: 1363 Budapest, Pf.: 39.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008