mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. December « | »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Szavazó

Meglepő: a belügyminiszter is bírálta a zsidó és arab sztár vegyesházasságát

2018-10-12 10:10:37
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Egy arab izraeli tévés személyiség és egy zsidó színész járt évekig titokban és házasodott össze nemrég, döntésük kiváltotta a belügyminiszter nyilvános rosszallását is.


vegyeshazassag_izrael.png

Egy parlamenti képviselő, Oren Hazan a Likudból pedig felvette, hogy az arab menyasszony, aki elismert izraeli televíziós újságíró, azért csábított el egy zsidó lelket, hogy kárt okozzon Izrael népének és csökkentse a megszülető zsidó gyerekek számát. Ha nem ez a helyzet, írta Oren Hazan twitter-bejegyzésében, akkor Lucy Aharish műsorvezető betérhet zsidónak.

Aryeh Deri belügyminiszter, a szefárd ortodox Sász pártból egy rádiónyilatkozatában „helytelen dolognak” nevezte a két híresség házasságát és figyelmeztette őket, hogy a gyerekeik nagyon súlyos nehézségekkel néznek majd szembe, mivel az édesanyjuk nem lesz zsidó és így ők sem számítanak majd zsidónak.

Az ellenzéki Cionista Unió politikusa, Shelyy Yachimovich elítélte a megszólalásokat és a Harry Potter halálfalóihoz, Voldemort nagyúr szolgáihoz hasonlóan csak az „aranyvérűeket” látnák szívesen maguk között, sokan rasszistának nevezték a megszólalók álláspontját és még az egyik kormánypárt, a Kulanu egyik képviselője is gusztustalannak minősítette megszólalásukat.

A sztárszerelmesek állítólag már régóta együtt voltak, de az esküvő előtt nem tették nyilvánvalóvá kapcsolatukat.

A The Times of Israel írása alapján
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008