mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. November « | »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Szavazó

Még lehet jelentkezni a Tom Lantos Intézet kutatói felhívására

2018-11-06 19:19:52
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

2018. november 16-án bírálják el annak a kutatói felhívásnak a pályázatait, amelyet a budapesti Tom Lantos Intézet hirdetett meg a Zsidó Élet és Antiszemitizmus program „Zsidósággal és antiszemitizmussal kapcsolatos oktatási kezdeményezések” című háttérkutatására.


tomlantos_logo.jpg

Magyarországon számos, a zsidósággal, az antiszemitizmussal és a holokauszttal kapcsolatos oktatási kezdeményezés létezik, mind különböző megközelítésekkel, és módszertanokkal. Habár ezek a rendkívül széles skálán mozgó projektek hasonló témakörökkel foglalkoznak és hasonló célok eléréséért fogalmazódnak meg, az egyes szervezetek és szakemberek kezdeményezései sokszor egymástól függetlenül, akár egymás létezéséről sem tudva valósulnak meg. Számos dilemma és kérdés azonban közös, amelyeknek megvitatása – a Tom Lantos Intézet meglátása szerint – hatékonyabbá, láthatóbbá és átláthatóbbá teheti a munkát.

A föntiek alapján a Tom Lantos Intézet által meghirdetett kutatás célja, hogy összegyűjtse és egy, a kutató által felállított szempontrendszer szerint kategorizálja az országos szinten elérhető jelen és közelmúltbéli oktatási kezdeményezéseket.

A kutatói pozíció feladatkörei: a meglévő formális és informális oktatási kezdeményezések feltérképezése országos szinten, minimum öt, az előzetes kutatások alapján a legrelevánsabbnak gondolt vidéki kezdeményezés személyes felkutatása; az összes releváns jelenlegi és az utóbbi tíz évben megjelent formális és informális oktatási kezdeményezés összegyűjtése, illetve egy, a kutató által felállított szempontrendszer alapján történő kategorizálása; részvétel a témához kapcsolódó műhelykonferencián 2018. december 4-én; egy 40 ezer-50 ezer karakteres, magyar nyelvű tanulmány beadása, amely elemzi és értékeli a bemutatott kezdeményezéseket a felállított szempontrendszer szerint.

Pályázati feltételek
: MA diploma minimum 2-3 éves kutatói gyakorlattal, angol szaknyelv ismerete, szakértelem a zsidósággal és antiszemitizmussal kapcsolatos oktatás területén.

Előnyben részesülnek az azonos vagy hasonló témájú MA, PhD dolgozat témával rendelkezők, a szaktudományos publikációkkal rendelkező pályázók. A pályázatnak tartalmaznia kell egy maximum három oldalas kutatási tervet, amely tartalmazza a tervezett kutatás fő célját, diszciplináris/elméleti megközelítését, és módszerét, valamint a megvalósítás ütemtervét; a pályázó szakmai önéletrajzát; magyar nyelvű írását vagy publikációja elektronikus példányát.

A pályázatot elektronikus úton kell eljuttatni az applications@tomlantosinstitute.hu címre ezzel a tárgymegjelöléssel: „Zsidósággal és antiszemitizmussal kapcsolatos oktatási kezdeményezések”. A pályázat beküldésének határideje 2018. november 9-e, időtartama pedig 2018. november 12-től 2019. február 28-ig tart.
 

A Tom Lantos Intézet (TLI) független emberi és kisebbségi jogi szervezet, amelynek tevékenysége elsődlegesen zsidó, roma és magyar közösségek, illetve más etnikai, nemzetiségi, nyelvi és vallási kisebbségek ügyeire fókuszál. Nemzetközi kutatási, oktatási és érdekképviseleti platformként a TLI célja, hogy hidat képezzen a kutatás és a politika, a normák és a gyakorlat közé.

A TLI Zsidó élet és antiszemitizmus programja a zsidóság sokszínű múltjára, jelenére és jövőjére fókuszál. Ápolja örökségét, a közösségek aktív részvételével hozzájárul identitásuk kifejezéséhez, és támogatja az információk átadását a jövő nemzedékei számára. A helyi közösségekben a zsidóság történetének és jelenének számbavétele, megjelenítése és oktatása az antiszemitizmus elleni fellépés eszköze is. Az antiszemitizmus kutatása az oktatással együtt hozzájárul a program céljának beteljesítéséhez.

 

 
Hírlevél







Twitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008