mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. November « | »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Szavazó

Milyen rejtett tantervek alakítják gyermekeink identitását?

2018-11-07 15:35:45
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

A Rejtett tanterv – oktatás és identitás című tanácskozás látleletet kíván adni arról, hogy különböző hátterű és módszerű oktatási intézményeknek mi a szerepe az identitásunk kialakításában.


zeitleradam.jpg

Mi a szerepe az oktatásnak az identitás létrejöttében? Hogyan megy végbe az iskolától kapható identitás-formák kialakulásának kulcsfontosságú folyamata ma, Magyarországon? Milyen tudatos lépésekkel és programokkal, és milyen rejtett tantervekkel alakítják a különféle intézmények diákjaik identitását? S aztán hogyan lehet vizsgálni az eredményeket, mi számít sikernek?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések kerülnek napirendre azon az egynapos konferencián, amelyet a budapesti Bálint Házban rendeznek ezen a héten vasárnap, november 11-én délután 2 órától este 8-ig. A rendezvény szakértője Zeitler Ádám (Milestone Intézet).

A Rejtett tanterv – oktatás és identitás című tanácskozás látleletet kíván adni arról, hogy különböző hátterű és módszerű oktatási intézmények miként tekintenek a kérdésre és az identitás kialakítására, mint elsődleges feladatukra.

A meghívottak között zsidó és nem zsidó, állami és magán, alternatív és hagyományos módszereket követő, a hazai oktatási piacot meghatározó, vagy abban különleges helyet elfoglaló intézményeket hívtak meg, hogy megismerhessük jó gyakorlataikat és válaszaikat.

Amint azt a konferencia szervezői írják: kisebb és nagyobb közösségeink, hazánk, Európa és a világ mindig változik, ám a változás kiszámíthatatlan áramlásában különösen fontos tudatosan rápillantani arra, hogy milyen útravalóval bocsájtjuk tovább gyermekeinket az intézmények óvó falain túlra.

A konferenciára minden érdeklődőt várnak, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008