Eseménynaptár
2014. November « | »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Szavazó
Mi a Mazsihisz technikai száma, amelyre várjuk az egyházaknak felajánlható 1%-ot?

Megérkezett az ünnepi macesz

2014-03-27 12:00:00
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Értesítjük kedves hittestvéreinket, hogy az ünnepi maceszt az alábbi helyeken tudják beszerezni.



A macesz, kovásztalan kenyérféle. A régi időkben a rabszolgák és a szegények kenyere volt. E kenyér emlékeztet arra a sietségre is, mellyel a zsidók az egyiptomi fogság földjét elhagyták, nem maradt ugyanis még annyi idejük sem, hogy megvárják, míg az útravalóul szánt kenyér tésztája megkel. A manapság a peszách ünnepe alatt evett macesz csak vizet és lisztet tartalmazhat, 18 percen belül kell megsülnie, nehogy meghámecosodjék (erjedésnek induljon, kovászossá váljék).


Síp utca 12.
Hétköznap: 9:00-15:00 óra között
Pénteken: 9:00-12:00 óra között
Vasárnap: 9:00-12:00 óra között

II. kerület Frankel Leó út 49.

Szombat kivételével minden nap: 9:00-12 óra között

IV. kerület Liszt Ferenc u. 6.

Szombat kivételével minden nap: 9:00-12 óra között

VI. kerület Hunyadi tér 3. (félemelet)
Szombat kivételével minden nap: 9:00-12 óra között

VII. kerület István út 17. (Bethlen tér)
Szombat kivételével minden nap: 9:00-12 óra között

VIII. kerület Nagyfuvaros u. 4.

Szombat kivételével minden nap: 9:00-12 óra között

XI. kerület Károli Gáspár tér 5.
Érdeklõdni a lagymanyos@zsinagoga.net e-mail címen lehet.

XIII. kerület Hegedûs Gyula u. 3.
Hétfőtől-csütörtökig: 9:00-15:30 óra között
Pénteken: 9:00-12-00 óra között
Vasárnap: 9:00-15:00 óra között

XIV. kerület Thököly út 83.
Kérjük, érdeklődjön a 06 30 249-5463 telefonszámon

XX. kerület Zamárdi u. 7.
 

További információ:
Telefon + fax: 413-5526
E-mail:
szertartas@gmail.com

 

Ajánlott finomság apróra tört pászkából:
MACESZGOMBÓC KÉSZÍTÉSE 1 tojást, 1 evõkanálnyi libazsírt (olajat) és 2 evõkanálnyi vizet összedolgozunk annyi maceszdarával (apróra tört pászkával), hogy tejbegríz-sűrűségû masszát kapjunk. Ezt fûszerezzük sóval, törött borssal, õrölt gyömbérrel, majd pihentetjük egy órát. Végül vizes kézzel félökölnyi gombócokat formálunk belõle, s azokat forró levesben, fedõ alatt kifõzzük.

maceszgomb__c_leves.jpg

Ajánlott olvasmányok:

Szédereste kezdõknek

 

 







Twitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008