mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. December « | »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Szavazó

Limmud Izrael Nap az Izraeli Kulturális Intézetben

2012-11-11 10:29:54
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

MAZSIHISZ


Mit lehet, és mit kell megtenni egy foglyul ejtett izraeli katona kiszabadításáért? Mit tehetnek meg a modern zsidó jogértelmezés szerint az izraeli titkosügynökök, hogy információhoz jussanak? Legyen-e általános a hadkötelezettség Izraelben?


limmud_izrael_illusztracio.png

Ezekre a kérdésekére kaphatnak válaszokat azok, akik ellátogatnak 2012. december 2-án vasárnap az Izraeli Kulturális Intézetben a Limmud Magyarország Alapítvány szervezésében megrendezendő Limmud Izrael Napra.

Velünk lesz többek között Balázs Gábor eszmetörténész, Adam LeBor Magyarországon élő brit író és újságíró, Schönberger Ádám rapper, színész és fesztiválszervező – valamint reményeink szerint te is!

Kerekasztal beszélgetések és előadások során szó lesz többek között az arab – zsidó együttélésről, az izraeli zsidóság és a diaszpóra kapcsolatáról, illetve Tel-Aviv pezsgő zenei életről is. A magyar és angol nyelven tartott programokon kívül kézműves-foglalkozások, hóra és pilátesz is vár benneteket.

Kóser ellátást biztosítunk minden résztvevő számára, a kisgyermekes családok számára pedig egész napos gyermekfelügyelettel és izgalmas gyerekprogramokkal tesszük lehetővé a részvételt.

Az esemény apropóját Izrael megszületésének fontos diplomáciai előzménye adja, 1947. november 29-én szavazta meg az ENSZ közgyűlése a zsidó és az arab állam létrehozatalát a korábbi Brit Mandátum területén.

A Limmud önkéntes előadók és szervezők által létrehozott konferencia és fesztivál, amelynek célja az, hogy minden zsidó számára lehetővé tegye a következő lépés megtételét saját zsidó útján.

A Limmud arra törekszik, hogy programjain a zsidóság minden vonatkozása, irányzata és kifejezési módja helyet kapjon.
 

Időpont: 2012. december 2, vasárnap
Helyszín: Izraeli Kulturális Intézet
Pontos cím: Budapest VI. ker., Paulay Ede u. 1.
További részletek a rendezvényekről és regisztráció: www.limmud.hu

 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008