mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Június « | »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Szavazó

Negyed6Negyed7 Fesztivál a régi pesti zsidónegyedben

2013-03-14 21:26:38
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Kiállításokkal, koncerttel, vezetett sétákkal, köztéri játékokkal és focigálával 17 helyszínen várják az érdeklődőket a pészah ünnepe alkalmából rendezett Negyed6Negyed7 Fesztiválon március 24. és április 2. között a régi pesti zsidónegyedbe.A Marom Egyesület ez alkalomból szervezett fesztiválja március 24-én kezdődik, Mircea Cernov Én, Te, Mix2 címmel mutatja be fotóportré-sorozatát a Klauzál 13 Könyvesbolt és Kortárs Galériában – írta az egyesület az MTI-nek küldött közleményben.

A Klauzál tér jövőbeli átalakításáról a Klauzália csoport háromnapos workshopot tart. Március 27-én a kerület zöld területeiről a Kisüzemben, március 28-án közlekedéssel kapcsolatos kérdésekről a Szimpla Kertben, a terület lakatlan épületeinek sorsáról pedig március 29-én a SRLY Klubban tartanak beszélgetéseket.

Március 30-án a Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltató Zöldséginkubátor programján közösségi kertészkedő napot tartanak a Massolit Books & Cafe kertjének tavaszi újjáélesztésére.

A nyolcnapos fesztivál alatt nyolc különféle szemszögből városismereti sétákon mutatják be a történelmi zsidónegyedet Kemény Mária vezetésével. Az érdeklődők megnézhetik például a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógát, amelyet a bécsi szecesszió vezető építésze, Otto Wagner tervezett.

Március 31-én a Klauzál téri családi napon lesz focigála, Klauzál téri makett-építés, aszfaltrajzolás, eljátszott lakógyűlés, szépirodalmi mese- és ruhacsere piac, este pedig szabadtéri mozival várják a látogatókat. A Véleménykerítés című kültéri installációhoz kapcsolódó szabadtéri játékokon pedig a felnőttek és a gyerekek megfogalmazhatják a térrel kapcsolatos elképzeléseiket.

A Bálint Házban fotókiállítással, pészahi Tóra Rudival; a Fogasházban média- és fotótárlattal, táncórával és koncertekkel várják az érdeklődőket.

Széder esti vacsora és daltanulás lesz március 26-án az Izraeli Kulturális Intézetben, március 28-án pedig Kultuszfilmek Izraelben címmel bemutatják az 1995-ben készült Széderesti láz (Passover fever) című, egy zsidó család széder estjét bemutató izraeli filmet, amelynek főszereplője Gila Almagor, az izraeli film nagyasszonya.

A Mika Tivadar mulatóban többek között a Puszi együttes és Darvas Kristóf tangóharmonika koncertje és pészahi kocsmakvíz lesz. A kicsik pedig Rutkai Bori Vacka dalok című előadásán vehetnek részt. (MTI)
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008