mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Április « | »
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Szavazó

Tapolcán a holokauszt vándor-vagonkiállítás

2013-03-20 14:48:29
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Szijártó János / veol.hu
 

A héten a tapolcai vasútállomáson látható az Élet Menete Alapítvány által immár számos településen bemutatott holokauszt vándor - vagonkiállítás.Az idei évben is Novák Ilona múzeumpedagógus vezetésével mutatják be a kiállítást az ország számos területén. A szervezők egy korabeli marhavagont rendeztek be, amit a MÁV segítségével és támogatásával utaztatnak körbe az országban.

Az alapítvány által elindított program mottója ugyanis az, hogy a holokauszt megtörténtéről beszélni kell, annak történelmi tényeit meg kell ismerni. A tapolcai vasútállomáson összegyűlt érdeklődőket, köztük a túlnyomó többséget alkotó diákokat köszöntő szónokok éppen annak fontosságáról szóltak, hogy a vészkorszak pusztításáról hiteles képet szükséges alkotni. Ehhez járul hozzá az oktató, felvilágosító célokat is szolgáló vagonkiállítás.

Tapolcán Sági István alpolgármester, Forgács János holokauszt túlélő, Verő Tamás rabbi, Gordon Gábor, az Élet Menete Alapítvány elnöke, valamint Novák Ilona múzeumpedagógus mondott beszédet. Mindannyian arra hívták fel a figyelmet, hogy a vészkorszak pusztításából tanulnia kell az utókornak, hogy soha ne történhessen meg olyan tragédia, mint ami a második világháborúban megtörtént.

Az ingyenes kiállításra egész héten várják az érdeklődőket, diákokat, iskolai osztályokat, majd a vagon tovább indul. Novák Ilonától azt is megtudtuk, hogy a tárlat következő állomása Keszthely lesz.

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008