mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Április « | »
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Szavazó

Ma délután indul az Élet menete

2013-04-21 10:09:50
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Ma tizenegyedszer tartják Budapesten az Élet menete felvonulását, amelyre tízezreket várnak. A menet a Margit híd pesti hídfőjétől indul, végighalad a Carl Lutz rakparton a Dráva utcáig, a megemlékezés helyszínéig.


eletmenete_2013___prilis.jpg

A rendezvényen emlékbeszédet mond Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija, valamint a felszólalók között lesz a tervek szerint Aharon Tamir, a nemzetközi Élet menete igazgatója, díszvendégként pedig Ágnes Hirschit hívták meg, aki a svájci életmentő diplomata, az 1944-ben Magyarországon dolgozó konzul, Carl Lutz lánya.

Az eseményen elhangzik Maya Grafnak, a svájci parlament elnökének nyílt levele, továbbá egy videobejátszásban Jason Kenney kanadai bevándorlási miniszter felolvassa Stephen Harper kormányfő üzenetét.

Az idén az Élet menete a holokauszt áldozatai mellett azoknak a neves és névtelen életmentőknek igyekszik emléket állítani, akik dacoltak az egykori pusztító politikával, a náci erőszakkal, a népirtással.

Az Élet menetén részt vesz Schiffer András, az LMP társelnöke, az LMP országgyűlési képviselői csoportjának vezetője, Szél Bernadett, az LMP társelnöke, az LMP országgyűlési képviselői csoportjának vezető-helyettese, Ertsey Katalin és Osztolykán Ágnes az LMP országgyűlési képviselői csoportjának tagjai, Vida Attila az LMP választmányi titkára valamint Csiba Katalin, Csárdi Antal, Meszerics Tamás választmányi tagok. A Demokratikus Koalíciót Gyurcsány Ferenc mellett a párt több elnökségi tagja és országgyűlési képviselője képviseli.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008