mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Április « | »
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Szavazó

Debrecenben járt Kanada magyarországi nagykövete

2013-04-23 17:38:12
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

MAZSIHISZ


A mai napon Tamara Guttman Kanada magyarországi nagykövet asszony meglátogatta a debreceni zsidó közösséget. A találkozó alkalmával fogadta őt Horovitz Tamás a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke és a hitközség elöljárósága.


nagyk__vet_debrecen.jpg
Fotó: DZSH


Az elnök megmutatta a nagykövet asszonynak a közösség zsinagógáit és a debreceni zsidó negyedet; a nemrégiben felújított mikvét, a kóser konyhát és az egykori kósrevágót.

A beszélgetés folyamán szerepet kapott napjaink aktuális kül - és belpolitikai eseményeinek említése, valamint központi gondolatként az antiszemitizmus elleni küzdelemről folytattak eszmecserét.

A nagykövet asszony és az elnök egyetértettek abban, hogy fontos szerepe van az oktatás és nevelés kérdésének, melyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni az antiszemita gondolatok eloszlatása céljából.

Horovitz Tamás elnök példaértékűnek és követendőnek tekinti Kanada kormányának törekvését, amellyel a Kanadában élő nemzetiségek és eltérő vallási nézeteket valló emberek érdekeit tiszteletben tartva képviseli azok emberi jogait.

Az elnök fontosnak tartja, hogy hazánkban Kanada példáját követendőnek tekintsék a magyarországi zsidó szervezetek, az antiszemitizmus elleni küzdelem céljából.

A látogatás során, Tamara Guttman nagykövet asszony és Horovitz Tamás elnök megállapodtak abban, miszerint célul tűzik ki, hogy Kanada magyarországi nagykövetsége és a magyarországi zsidó szervezetek több közös programon, informális találkozón vesznek részt együtt, lerakva ezzel alapjait egy olyan együttműködésnek, amely akár a két ország Kanada és Magyarország antiszemitizmus elleni küzdelemben folytatott közös szerepét is erősítheti.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008