mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Június « | »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Szavazó

Feldmájer: a társadalmi intolerancia megnyilvánulása a meccs utáni bántalmazás

2013-04-29 16:03:15
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

A társadalmi intolerancia megnyilvánulásának nevezte Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke hétfőn az MTI-nek, hogy Orosz Ferencet, a Raoul Wallenberg Egyesület elnökét egy vasárnap esti focimeccsen szidalmazták, majd eltörték az orrcsontját.Feldmájer Péter reményét fejezte ki, hogy az elkövetőt minél előbb elfogják. Az elnök különösen súlyosnak tartja, hogy egy olyan nagy tekintélyű szervezet vezetőjét támadták meg, amely a 20. század egyik legkiválóbb személyiségének az emlékét őrzi. Szomorú, hogy egy ilyen vitathatatlanul pozitív üzenetű szervezet vezetője lett támadás áldozata – tette hozzá. Az esetről hétfőn az érintett számolt be az MTI-nek egy a gyűlöletbeszéd témájában rendezett konferencián.

Elmondta, vasárnap délután a Puskás Ferenc Stadionban az FTC-Videoton meccsen szurkolt családjával, ahol többen Mussolinit éltető szólamokat, illetve "sieg heil"-t kiabáltak. Orosz Ferenc egy idő után rájuk szólt, hogy hagyják abba, ám ekkor megfenyegették, és "zsidó kommunistának" nevezték.

A meccs végén távozóban két férfi az útjába állt, majd egyikük azt mondta, "csak azért is sieg heil", majd a másik megütötte.

Orosz Ferencnek az ütéstől eltört az orra, a mentők nyolc napon túli sérülésekkel szállították kórházba, tudomása szerint a rendőrség hivatalból feljelentést tett az ügyben.

Orosz Ferenc hétfőn délelőtt saját felelősségére elhagyta a kórházat, hogy előadást tartson az ombudsmani hivatalban rendezett konferencián.

Az MTI-nek azt mondta, úgy gondolja, hogy az őt ért atrocitás gyűlölet-bűncselekménynek számít. Szerinte a szervezőknek vagy a rendőröknek a náci szólamokat skandálókat ki kellett volna emelniük a tömegből.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008