mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Június « | »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Szavazó

Balog Zoltán: a belügyminiszter mindent megtesz, hogy elfogják a neonáci támadókat

2013-04-30 11:44:02
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Pintér Sándor belügyminiszter biztosította a kormány tagjait arról, minden erőfeszítést megtesz, hogy kézre kerítsék Orosz Ferencnek, a Raoul Wallenberg Egyesület elnökének támadóit.Az emberi erőforrások minisztere kiemelte: megdöbbenéssel értesült arról, hogy Orosz Ferencet, a Raoul Wallenberg Egyesület elnökét "neonácik" bántalmazták. "Az ütések nemcsak egy emberi jogokért kiálló szervezet elnökét, egy Fidesz-tagot, hanem mindnyájunkat, minden jóérzésű magyar embert értek" – írta a miniszter.

Felidézte, hogy Orosz Ferenccel közösen valósították meg a Wallenberg-emlékévet, és az egyesület elnöke nemcsak a Fidesz egyik helyi szervezetének alapítója, hanem mind neki, mind Orbán Viktor miniszterelnöknek régi barátja.

Balog Zoltán azt írta: "Orosz Ferencet azért érték ütések, mert felszólalt a gyűlöletbeszéd ellen". Ez azonban "nem tántorít el bennünket attól, sőt, megerősít abban, hogy a jövőben is a lehető leghatározottabban fellépjünk a gyűlöletkeltő beszéd és cselekedetek minden megnyilvánulása ellen" – hangsúlyozta a tárcavezető.

Korábban Martonyi János külügyminiszter is elítélte a támadást, és mielőbbi gyógyulást kívánt Orosz Ferencnek.

Orosz Ferenc, a Raoul Wallenberg Egyesület elnöke hétfőn számolt be az MTI-nek egy a gyűlöletbeszéd témájában rendezett budapesti konferencián arról, hogy vasárnap egy futballmeccsen szidalmazták, majd eltörték az orrcsontját. Elmondta: vasárnap délután a Puskás Ferenc Stadionban az FTC-Videoton meccsen szurkolt családjával, ahol többen Mussolinit éltető szólamokat, valamint "Sieg Heil!"-t kiabáltak. Orosz Ferenc egy idő után rájuk szólt, hogy hagyják abba, ekkor megfenyegették, és "zsidó kommunistának" nevezték. A mérkőzés után két férfi az útjába állt, majd egyikük azt mondta, "csak azért is Sieg Heil!", majd a másik megütötte.

A második világháború alatt magyarországi zsidókat mentő svéd diplomata nevét viselő egyesület vezetője az MTI-nek azt mondta: úgy gondolja, hogy az őt ért atrocitás gyűlölet-bűncselekménynek számít.

Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte, hogy súlyos testi sértés gyanújával indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a XIV. kerületi rendőrkapitányság az Orosz Ferencet ért bántalmazás ügyében. (MTI)


 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008