mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Május « | »
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Szavazó

MSZP: indítson eljárást a legfőbb ügyész Gaudi Nagy Tamás ellen!

2013-05-23 22:29:06
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Az MSZP határozottan elítéli, undorodva visszautasítja a Jobbik újabb provokációját, és felszólítja a legfőbb ügyészt, hogy hivatalból indítson eljárást Gaudi Nagy Tamás ellen az Országgyűlésben csütörtökön a holokausztról tett kijelentése miatt.Az MSZP két országgyűlési képviselője, Steiner Pál és Nyakó István az MTI-hez csütörtökön eljutatott közleményében úgy fogalmaznak, hogy Gaudi Nagy Tamás ismételten relativizálta és megkérdőjelezte holokauszt tényét. Sunyi módon a történészek tudományos vitájának álcázta saját aljas véleményét, amely szerint megkérdőjelezhető azoknak a szörnyű gaztetteknek a valóságtartalma, amelyeket a nácik elkövettek az auschwitzi haláltáborban – írják.

A közleményben emlékeztetnek, hogy az MSZP minden törvényes eszközt igénybe véve többször fellépett Gaudi Nagy Tamás és Gyöngyösi Márton hasonló gaztettei ellen. Kezdeményezte, hogy az Országgyűlés hozzon létre Etikai Bizottságot, de ezt a FIDESZ megakadályozta. Feljelentette az érintett képviselőket, de Polt Péter legfőbb ügyész az eljárást megszüntette.

Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetője Gaudi-Nagy Tamás szavaira reagálva közleményt adott ki. Ebben a leghatározottabban elítélt minden olyan kétértelmű kijelentést, mint amilyen csütörtökön elhangzott a Parlamentben Gaudi-Nagy Tamás felszólalásában. "Senkinek nincs joga megkérdőjeleznie a holokauszt tényét, milliók szenvedését és halálát" – tette hozzá.

A 20. századi diktatúrák megismertetéséről szóló határozati javaslatok általános vitája során Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik Országgyűlési képviselője támogatásáról biztosította a Terror Házára és a recski munkatáborra vonatkozó javaslatokat. Arra az MSZP-s előterjesztésre viszont, amelyiknek az a célja, hogy minden fiatal eljuthasson az auschwitzi emlékhelyre, azt mondta, nagyon sok kritika merült fel azzal kapcsolatban, hogy az ottani emlékhely kialakítása megfelel-e a valós történelmi tényeknek. Hozzátette: azokat az aggályokat is osztja, hogy szükséges-e ekkora kiadásokba kényszeríteni az oktatási intézményeket. (MTI)

 


 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008