mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Június « | »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Szavazó

Heisler: a magyarországi antiszemita jelenségeket arányosan és nem hiszterizálva kell kezelni

2013-07-26 11:47:14
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

MAZSIHISZ


A magyar társadalmat összességében semmiképpen nem jellemzi az izraeli zászlók égetése, a zsidó temetők megszentségtelenítése vagy horogkeresztek festése a zsinagógák falára. Úgy gondolom, ezek egyedi esetek voltak – fogalmazott Heisler András a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke abban a levélben, amelyet Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnökének és Danny Lamm, az Ausztrál Zsidó Közösség igazgatójának írt válaszként arra a levélre, amelyet a nemzetközi zsidó vezetők „A magyar zsidóság nincsen egyedül” címmel küldtek Heisler Anrdásnak a Mazsihisz elnökévé választása alkalmából.Tisztelt Lauder úr! Tisztelt Lamm úr!

Nagyon köszönjük a Zsidó Világkongresszus amerikai szekciójától kapott, július 5-i bíztató levelüket.

Amint azt a Zsidó Világkongresszus budapesti közgyűlésén is hangsúlyoztuk, igen nagyra értékeljük, hogy a világ zsidósága és annak képviselői fokozott figyelemmel kísérik a magyarországi zsidó közösség életét, fejlődését, és különösen a bennünket érő egyre durvuló antiszemita támadásokat.

A szolidaritás ilyen kifejezése nyilvánvalóvá teheti mindenki számára, hogy a magyar zsidóság nincs egyedül, mindig számíthat a testvérei segítségére.

Engedje meg, hogy köszönetemet fejezzem ki a magyar zsidóság nevében mindezért a segítségért, amelyet az elmúlt időszakban nyújtottak a számunkra.

Biztosítom Önöket, hogy szervezetünk a továbbiakban is szoros együttműködésben kíván dolgozni a Zsidó Világkongresszussal minden olyan kérdésben, amely a magyarországi és a világ zsidó közösségeinek fejlődését szolgálja.

Bár kétségtelen, hogy Magyarországon erős antiszemita jelenségeket tapasztalunk, de ezeket mindig arányosan és semmiképpen sem hiszterizálva szeretnénk kezelni.

A magyar társadalmat összességében semmiképpen nem jellemzi az izraeli zászlók égetése, a zsidó temetők megszentségtelenítése vagy horogkeresztek festése a zsinagógák falára. Úgy gondolom, ezek egyedi esetek voltak.

A nagyobb problémát a megfelelő szintű oktatás, tájékoztatás, a hiteles tankönyvek és programok hiányában, a Horthy-kultusz feltámasztásában látom. Véleményem szerint a magyarországi antiszemitizmus ellen ezen területeken kell nagyobb erőfeszítéseket kifejtenünk.

Engedje meg, hogy megragadjam az alkalmat és őszinte nagyrabecsülésemről biztosítsam a saját magam, a MAZSIHISZ alelnökei és vezetősége nevében is Önt, és a Zsidó Világkongresszus vezetőit és tisztségviselőit.


Tisztelettel:
Heisler András
Mazsihisz elnök

heislel_lauder_v__lasz.jpg
heisler_lauder_v__lasz_2_oldal.jpg
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008