mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Június « | »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Szavazó

Kell egy csapat – rövidfilmpályázatot hirdetett a Budapesti Zsidó Filmfesztivál

2013-09-25 11:46:19
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Kell egy csapat! témában hirdetett nyílt rövidfilmpályázatot idén a november 7. és 11. között megrendezendő ZSIFI – Budapesti Zsidó Filmfesztivál és a Daazo.com; olyan műveket is várnak, amelyekben csak érintőlegesen jelenik meg a zsidóság.


zsifiillusztracio.jpg

A pályázatra olyan alkotásokat várnak, amelyek friss látásmóddal képesek feldolgozni és megjeleníteni a Kell egy csapat! jelmondatban foglaltakat, vagyis a csapat és az egyén közötti rengeteg lehetséges viszonyulást. Kifejezetten várják azokat a kreatív megoldásokat is, ahol a zsidóság (mint kultúra, vallás, sorsközösség, nép, kisebbség, etnikum vagy más) témája csak mellékesen, érintőlegesen kerül terítékre.

A film rögzítésének módja, műfaja tetszőlegesen megválasztható, az alkotások hossza azonban nem haladhatja meg a 10 percet. Az ingyenes pályázatra korábban készült, már bemutatott alkotásokkal is lehet nevezni. Egy – akár külföldi – pályázó több alkotással is jelentkezhet, de angol feliratot is kérnek mellékelni a kisfilmhez.

A Szabó Simon, Till Attila és az európai rövidfilmekkel foglalkozó weblap, a Daazo.com forgalmazásért felelős munkatársa, Mocanu Attila alkotta zsűri által kiválasztott filmeket levetítik a novemberi ZSIFI-n. A közönségdíjas kiutazhat a jövő évi londoni UK Jewish Film Festivalra, ahol levetítik a filmjét. A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál egy, a 2014-es fesztivál versenyfilmjeire szóló bérletet, a Daazo.com pedig ajándékcsomagot ajánlott fel a győztesnek.

Az eredményhirdetésre és díjátadásra a Budapesti Zsidó Filmfesztivál nyitóeseményén kerül sor.

Az elkészült pályaműveket a http://www.daazo.com/contests/zsifi2013/films oldalra kell feltölteni október 15-ig.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008