mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Április « | »
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Szavazó

Fidesz: elfogadhatatlan, hogy nyílt antiszemita kijelentések hangozzanak el a parlamentben

2013-10-15 10:03:30
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

A Fidesz elfogadhatatlannak és felháborítónak tartja, hogy nyílt antiszemita kijelentések hangozzanak el a parlamentben vagy annak valamely bizottsági ülésén, és ez ellen a jövőben is határozottan fellépnek – írta L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának elnöke az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.A fideszes képviselő ezt a jobbikos Novák Előd által a bizottság hétfői ülésén, a tervezett 2014-es holokauszt-emlékév kapcsán tett megnyilvánulására reagálva közölte.

A Fidesz közleménye szerint a Jobbik képviselője "holokausztiparnak és a közpénzek elherdálásának" nevezte a kormány szeptemberben bejelentett döntését a Józsefvárosi pályaudvar holokauszt-emlékhellyé alakításáról és a 2014-es megemlékezéseket szolgáló civil alap létrehozásáról.

L. Simon László felidézte: a kormányzat pályázati úton 1,5 milliárd forintot szándékozik fordítani helyi megemlékezésekre a tragikus események 70. évfordulóján, a beérkező pályázatokat a kulturális és sajtóbizottság rangsorolja.

"Az ez ellen felszólaló, és egyúttal a holokausztnak áldozatul esett honfitársaink emlékét megsértő képviselő szélsőséges megnyilvánulásait határozottan visszautasítjuk" – írta a képviselő, hozzátéve: "ahogy azt a bizottság elnökeként elmondtam, a magyarság olyan tragédiái, mint a trianoni döntés és a holokauszt, nem állíthatók szembe egymással, nem játszhatók ki egymás ellen".

Az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának hétfői ülésén több alkalommal is vita alakult ki L. Simon László elnök és Novák Előd között. Mivel a bizottság vezetője kifogásolta, hogy a jobbikos politikus rendszeresen bekiabál és bírálja az ülésvezetést, az első napirendi pont tárgyalása alatt megvonta tőle a szót. (MTI)

 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008