mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Április « | »
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Szavazó

A békéért kampányol az izraeli nagykövet

2013-10-17 18:23:02
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

T.D. / Újbuda


A konfliktusok feloldásának a megismerés a kulcsa – mondta Ilan Mor Izrael Állam nagykövete a Bét Sálom Zsinagógában tartott előadásán. A diplomata európai körútja során Magyarországot, mint a térség történelmileg egyik "legérintettebb" államát is útba ejtette, sőt, számos vidéki iskolában beszélgetett diákokkal. A nagykövet célja megerősíteni a zsidó diaszpórát és elmondani a világnak: Izrael békét akar.


ilanmor_l__gym__nyos.jpg

A nagykövet már a Károli Gáspár téri zsinagóga tavalyi kibővítése után rendezett átadóünnepség alkalmával is tiszteletét tette a kerületben (meghívásra), ezúttal maga jelentkezett be, hogy megismerhesse a helyi közösséget. Magyarországi körútja során mindenhol nagy szeretettel fogadták – mondta -, és a történelmi szembenézés okán támogatták a társadalmi párbeszéd felélénkítését. Látogatásának aktualitását az is erősíti, hogy nemrég ért véget a Tom Lantos Intézet által szervezett konferencia, amely az antiszemitizmus közép-kelet-európai jelenlétével és annak hátterével foglalkozott.

A találkozón Hoffmann Tamás polgármester is jelen volt. Ilan Mor nagykövet előadásában összefoglalta az izraeli bel-, és külpolitikai helyzetet, illetve a közel-keleti konfliktusok aktuális állapotáról számolt be. – Békét akarunk a palesztinokkal és a szomszédos országokkal – mondta –, ugyanakkor meg kell védenünk magunkat az olyan veszélyes országokkal szemben, mint Irán – tette hozzá. Ilan Mor a térség egyetlen demokratikus, nyitott szellemiségű országának nevezte Izraelt, körútjának céljáról pedig elmondta, azért járja a világot, hogy az emberek jobban megismerjék Izrael igazi arcát, amely nem azonos a média által közvetített képpel.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008