mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Június « | »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Szavazó

Ha kézirat nem ég el, akkor a kimondott mondatoknak is lenniük kell valahol

2014-05-06 14:28:49
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Felolvasó maraton a Centrál Színházban, május 13. kedd, 18:00 órától-éjfélig
 

A Holokauszt és a családom Facebook csoport történeteinek felolvasó maratonja, a Centrál Színház (Budapest VI. ker., Révay u. 18.) kisszínpadán, 2014. május 13. kedden, este 6 órától éjfélig.Aki a Facebookon jár, biztosan találkozott már a Holokauszt és a családom csoporttal, ami e pillantban 4000 tagnál többet számlál.

centrálszinház_illisztracio_1.jpg

Azzal a céllal jött létre, hogy a Holokausztot elszenvedettek második, harmadik generációjának legyen valami felülete ahhoz, hogy leírja és megossza a szülei, nagyszülei, szűkebb-tágabb családja tagjainak történetét úgy, ahogyan ő, második, harmadik generációsként felidézni tudja.

Sok megrázó történet gyűlt ott össze, jól-rosszul megírva, néha irodalmi színvonalon, néha csak pragmatikus mondatokból összefűzve.

A Centrál Színházban arra gondoltunk, hogy szólaljanak meg ezek az írások, május 13-án, kedden este 6 órától-éjfélig, Holokauszt és a családom facebook csoport történeteiből felolvasó maratont szervezünk a Kisszínpadon.

Jönnek néhányan a csoportból, akik szívesen felolvassák a saját történetüket, de a többség mégis inkább színészre bízná.

A Centrál színház társulata és barátai vállalták a felolvasást: Básti Juli, Puskás Tamás, Nagykálózy Eszter, Rudolf Péter, Pokorny Lia, Kulka János, Papp János, Borbás Gabi, Schell Judit, Schmied Zoltán, Szabó Éva, Simon Kornél, Botos Éva, Ágoston Katalin, Szalay Kriszta, Cserna Antal, Kálid Artúr, Kálloy-Molnár Péter, Igó Éva, Mélykuti Ilona és Eörsi Mátyás a csoport létrehozója. Az írások nagyjából 5-8 percesek. Néha csak pár mondat.

Este 6 és éjjel 12 között nyitva lesz a színház, bármikor be lehet jönni, leülni a Kisszínpad nézőterére, meghallgatni néhány történet, mécsest gyújtani a színház előtt a járdán, követ vagy virágot letenni, és emlékezni.

Lehet, hogy éppen senki sem lesz majd a nézőtéren – amit nem hiszünk –, akkor is ideje van annak már régen, hogy ezek a sok évtizedekig titkolt történetek megszólaljanak végre, és helyet kapjanak a sok kimondott, vagy éppen elüvöltött mondatok között.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008