mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Május « | »
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Szavazó

Mazsihisz: a magyar külügy ítélje el a Hamasz terrorcselekedeteit

2014-07-15 12:50:00
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége az utóbbi napok háborús eseményéért, az ártatlan civilek életének veszélyeztetéséért, a harci cselekmények több száz áldozatáért kizárólag a Hamasz elnevezésű gyilkos csoportot tartja felelősnek.A békés városok elleni folyamatos rakétatámadások, a nemzetközi közösség – köztük az ENSZ – békefelhívásainak semmibevétele, a tűzszünet visszautasítása egyértelműen bizonyítja, hogy a Hamasz totális hatalmat próbál gyakorolni a Gázában élő több-százezer ember felett. A fanatizált tömegeket élő pajzsként használják rakétaállásaik védelmében; ezzel megsértik a civilizált emberiség által alkotott háborús jogot. Ez háborús bűn, elkövetőiket közvetlen felelősség terheli százak, köztük gyermekek haláláért.

A MAZSIHISZ felkéri Magyarország külügyminisztériumát, hogy ne kövesse azt az Európai Uniós gyakorlatot, amely szavakban és határozataiban terrorszervezetnek minősíti a Hamaszt, de a gyakorlatban nem tesz semmit a féktelen támadások ellen. Tétlenségével egyenlőségjelet tesznek tettes és áldozat között. Az agressziót elkövető, békés városokat rakétákkal támadó terroristák változatlanul anyagi és egyéb támogatást kapnak Brüsszelből.

Magyarország kormányának egyértelműen állást kellene foglalnia és ki kellene állnia a nemzetközi jogban biztosított önvédelmi jogát gyakorló Izrael mellett és teljes szolidaritásáról kellene biztosítania a békés embereket védő izraeli hadsereget.

Azok a kormányok, amelyek Európában és a világ többi részén elmulasztják az agresszorok elleni egyértelmű és határozott állásfoglalást, teret nyitnak az Európát fenyegető terrorista támadásoknak és veszélyeztetik saját állampolgáraik életét és biztonságát.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008