mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. Április « | »
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Szavazó

Magyarország kiáll Izrael joga mellett polgárai megvédésére

2014-07-15 22:54:27
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Magyarország kiáll Izrael joga mellett polgárai megvédésére, ugyanakkor az arab-izraeli konfliktus rendezésére csak tárgyalásos módszereket tart elfogadhatónak – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kedden az MTI-vel.Mindezt azzal kapcsolatban írták, hogy Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter kedden udvariassági látogatáson fogadta Nisszim Ben-Sitritet, az izraeli külügyminisztérium főigazgatóját, közigazgatási államtitkárát.

Az izraeli diplomata a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) külügyminisztériumainak politikai igazgatóival folytat megbeszéléseket Visegrádon.

A találkozón az izraeli diplomata tájékoztatott kormánya reggeli döntéséről, vagyis a gázai konfliktus megállítására vonatkozó egyiptomi tűzszüneti javaslat elfogadásáról. Ebbe a Hamasznak is bele kell egyeznie, ezt követően juthatnak a harci cselekmények nyugvópontra, és kezdődhet meg a gázai viszonyok konszolidálása – áll a közleményben, amely szerint Navracsics Tibor Magyarország támogatásáról biztosította a nemzetközi közvetítő erőfeszítéseket a gázai konfliktus mielőbbi lezárására, a mindkét oldalon támadásoknak kitett civil lakosság megkímélésére.

Az izraeli biztonsági kabinet kedd reggeli találkozóján elfogadta az egyiptomi tűzszüneti javaslatot.

A palesztin övezetből délelőtt – miután a tűzszünet elvben már életbe is lépett – három rakétát lőttek a közelben fekvő izraeli települések felé, de senki sem sebesült meg, és nem keletkezett anyagi kár.

A tervek szerint hamarosan izraeli tárgyalódelegáció utazik az egyiptomi fővárosba a tűzszünet részleteinek kidolgozására. Az egyiptomi javaslat nyugalmat ígér cserében a másik fél nyugalmáért, valamint gazdasági könnyítéseket, az átjárók megnyitását, a halászati jogok kiterjesztését helyezi kilátásba a Gázai övezet számára. (MTI)


 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008