Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1139]

Heti zsidó tanítás: a rabbi, aki Máté Pétert megihlette
Az előző héten már bemutattuk Önöknek Hillét, a világ első neológ rabbiját, aki mindig a könnyítéseknek, a Tóra és az élet kibékítésének pártján állt, hiszen a Tórát azért adta Isten, hogy szabályozza az életünket, hogy a Tóra legyen az életünk, hogy is lehetne akkor az, amit tanít, életidegen.
 
Pályázati felhívás amerikai tanulmányútra holokauszt oktatás témában
Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége pályázati lehetőséget hirdet tanároknak!  
 
MAZSIHISZ: nem avatkozunk be a pártpolitikába
A hódmezővásárhelyi polgármester-választás kampányhajrájában ismeretlenek terjesztenek egy megbélyegző szándékú szórólapot, amely azt állítja, hogy a hódmezővásárhelyi zsidó hitközség állást foglalt az ellenzéki jelölt mellett. Az állítás nem igaz.
 
Ézsaiás próféta pecsétjét találhatták meg Jeruzsálemben
Ézsaiás próféta pecsétjét találhatták meg jeruzsálemi ásatásokon régészek – jelentette a Háárec című újság honlapja.
 
Hámántáskával a vérontás ellen: zsidó fiatalok mozgatták meg Amerikát
A floridai iskolai lövöldözés egy zsidó kongresszusi tag körzetében történt és a gyerekei úgy döntöttek, hámántáskát fognak sütni a vérontások ellen, az eladásokból gyűjtenek pénzt a fegyvertartás szigorításáért küzdő csoportoknak, már 40 zsidó szervezet csatlakozott hozzájuk. A purimi csoda megismétlődhet.  
 
Gyújtsatok fel örökmécsest – Jó Szombatot, Shabat Shalom!
Minden kedves olvasónknak: Jó szombatot, Shabbat Shalom! A péntek esti gyertyagyújtás időpontja Budapesten: 17:01 óra, az ünnep kimenetele: 18:06 óra. A Tórából ezen a héten a „Tecáve” (Mózes 2. 27:20–30:10.) hetiszakaszt olvassuk fel zsinagógáinkban.
 
Tájékoztató a zsidó hitoktatásra történő beíratás rendjéről
Közeledik az iskolába lépés ideje, s ilyenkor már minden családban nagy izgalommal tervezik az első osztályba lépő gyermekek sorsát. A beíratás várható időpontja 2018. április hónap harmadik vagy negyedik hetében lesz. (A pontos időpontról minden óvoda a tájékoztatást megadja.)
 
A zsidó szupernagyi reklámozza az online társkeresőt New Yorkban
Egy zsidó online társkereső arca lett a 91 éves Bea Slater, miután felkonferálta Bruce Springsteen egyik zenésztársát és meglátták benne a lehetőséget, az ő arca néz le a városlakókra Manhattan és Brooklyn utcáin.
 
Mazsihisz: 1 százalék bizalom, 100 százalék hitelesség
A magyar zsidó közösség bizalmának évezredes hitünk, és a tőlünk telhető legjobb szakmai tudásunk szerint igyekszünk megfelelni. Kérjük, segítsék munkánkat idén is az adójuk egyházaknak felajánlható 1%-ával.
 
Mai születésnapos: Mózes tanítónk és példaképünk
Egyetlen napig visszatér a tavalyi rovatunk, a különleges alkalomra való tekintettel. Ma van zájin ádár, vagyis ádár hónap hetedike, Mózes születésnapja és halálozási évfordulója, „jahrzeitje”.
 
1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1139]