Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1098   |   1099   |   1100   |   1101   |   1102   |   1103   |   1104      »      [1137]

A Kristály-éjszaka 70. évfordulóján történt, betörték a debreceni Zsidó Hitközség ablakát
Ismeretlen tettesek kõvel betörték a debreceni zsidó hitközség székházának Kápolnás utcára nézõ egyik ablakát - közölte az MTI-vel kedden Asher Ehrenfeld debreceni rabbi.
 
A zsidók és a katolikusok a két vallás kötelékét keresik
A zsidó-katolikus kapcsolati világkonferencia résztvevõi azt keresik, ami a két vallást összeköti, és nem azt, ami elválasztja õket - mondta a konferencia huszadik ülésszakának hivatalos megnyitóján hétfõn Budapesten Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke.
 
Az öntudat több, mint a félelem
Schweitzer József: Sokakban, különösen az idõsebbekben él a holokauszt rossz emléke. Mégis, az öntudat több, mint a félelem. Ám ha valóban az van, amit a felmérések mutatnak, akkor ezek az adatok a közállapotainkról állítanak ki nem túl rózsás bizonyítványt.
 
Carla Bruni-Sarkozy: a férjem nem Obama, de magyar és zsidó
"A férjem nem Obama. De a franciák olyan államfõt választottak, aki magyar bevándorló gyermeke, akinek az apja akcentussal beszéli a nyelvet, akinek az anyja zsidó származású, aki mindig vállalta idegen gyökereit.
 
Mandur: A kirekesztés ideológiája újra és újra teret kap
A kirekesztés ideológiája újra és újra teret kap napjainkban, mert a gazdasági nehézségek idején a populista politika mindig tudja, kit kell felelõssé tenni társadalmi bajainkért, és készen szállítják a legsötétebb megoldásokat is - mondta a katolikus-zsidó kapcsolatok világkonferenciáján a kristályéjszaka 70. évfordulójára emlékezve Mandur László.
 
Merkel: ha a többség felemeli a szavát, elkerülhetõ lett volna a kristályéjszaka
A hallgatás és a közömbösség veszélyére figyelmeztetett Angela Merkel német kancellár a kristályéjszakának nevezett zsidóellenes náci pogrom 70. évfordulója alkalmából rendezett központi megemlékezésen, vasárnap az egyik berlini zsinagógában.
 
Örmény és görög szerzetesek verekedtek össze Jeruzsálemben
Görög és örmény ortodox szerzetesek verekedtek össze egymással vasárnap Jeruzsálemben, a keresztények legszentebb templomában, két papot elõállított a rendõrség.
 
Százezres tömeg a Rabin-emlékesten Tel-Avivban
Mintegy százezer ember emlékezett Jichák Rabin egykori izraeli miniszterelnökre meggyilkolásának 13. évfordulóján Tel-Avivban, azon a téren, ahol a merényletet elkövették, és amely azóta Rabin nevét viseli.
 
Neonáci provokáció a Bochum-Werder Bremen meccsen
A vendégcsapat szurkolói "nácik, haza" kiáltásokkal elzavarták azokat a társaikat, akik a harmadik birodalom zászlaját feszítették ki a stadionban.
 
Katolikus-Zsidó Világtalálkozó Budapesten
A konferencia fõ témái: a vallásos és a polgári társadalom ma – zsidó és katolikus jövõkép.
 
[1]      «      1098   |   1099   |   1100   |   1101   |   1102   |   1103   |   1104      »      [1137]