Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1132   |   1133   |   1134   |   1135   |   1136   |   1137   |   1138      »      [1164]

Izraeli újságírók Budapesten
Vezetõ izraeli napilapok, úgymint az Israel Today, a Jerusalem Post, a Globes, az IDF Radio, továbbá Izrael vezetõ hírportálja, a Ynet és meghatározó kulturális lapok újságírói érkeznek a héten Budapestre a Magyar Turizmus Zrt. és a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. Szervezésében
 
Antiszemitizmus elleni megbízottat nevezhet ki a német parlament
Antiszemitizmus elleni szövetségi megbízottat akar kinevezni a német parlament. Sajtóértesülések szerint errõl elõzetes megállapodás jött létre a Bundestag valamennyi pártja között, vita van azonban az erre vonatkozó határozattervezet tartalmáról.
 
Horogkereszttel ábrázolta a pápát egy izraeli honlap
XVI. Benedek pápa szentföldi útját is késleltetheti egy kormányközeli izraeli honlap, amelyen horogkereszttel ábrázolták az egyházfõt. A Kadima vezetése elhatárolódott az akciótól, de az incidens tovább mélyítheti azt a vitát, amely régóta dúl a katolikus egyház, illetve XII. Pius pápa világháborús szerepérõl.
 
Sztálin felajánlotta a Nyugatnak: állják útját Hitlernek
Sztálin állítólag kész lett volna hatalmas hadsereget felsorakoztatni a náci Németország határán, a Lengyelország megtámadása elõtt két héttel ismertetett tervre azonban a beavatott magas rangú brit és francia illetékesek nem reagáltak, Moszkva így inkább Berlinnel kötött megnemtámadási egyezséget - legalábbis ez derül ki a moszkvai levéltárakban most felbukkant archív feljegyzésekbõl.
 
Interjú Tóta W Árpáddal antiszemitizmusról, feljelentésekrõl és feljelentõkrõl
Figyelem, tipikusan magyar történet következik! Fõszereplõi Tóta W Árpád az Index Pulitzer-emlékdíjas újságírója és bloggere, Bayer Zsolt a Magyar Hírlap újságírója és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége. Tóta W Árpád az ügy kapcsán interjút adott honlapunknak.
 
Megyesi Gusztáv: Élõ legendáink
"Elítélem! Mint sportember röstellem magam mindenki helyett, akit be lehetett szervezni. Nagyon sokféle presszió ért bennünket, sportolókat abban az idõben, nehéz állást foglalni, hogy ki mit miért tett és kirõl mit mondott, de ez a fajta cselekedet egyértelmûen elítélendõ!"
 
Izrael ismét a Szentföldre hívta XVI. Benedeket
Motti Levy hozzátette: „csökkenhetnek nézetkülönbségeink is, a látogatás dátumát azonban nem tûzték még ki.”
 
Vallásosság és az amerikai elnökválasztás
"A vallás szerepének változása az amerikai elnökválasztásokon" címmel tartott elõadást közelmúltban a Corvinus Egyetemen prof. Corwin Smidt a Calvin College Paul B. Henry Intézet (USA) igazgatója.
 
Izrael nem akadályozza, hogy a palesztinok saját életüket éljék
Elvittek bennünket a Sderoti rendõrségre is, ahol összegyûjtik a becsapódott rakéták maradványait. A rendõrségen ismételten meggyõzõdhettünk arról, hogy milyen csodás hely Izrael, hiszen a látszólag rendkívüli szervezetlenség ellenére is képesek az országot megóvni az ellenségtõl és megõrizni a biztonságot.
 
Átadták az idei „A magyar zsidóságért”-díjakat
Átadták a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége a " A magyar zsidóságért"-díjait az 5769. zsinagógai év alkalmából vasárnap Budapesten.
 
[1]      «      1132   |   1133   |   1134   |   1135   |   1136   |   1137   |   1138      »      [1164]