Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1159   |   1160   |   1161   |   1162   |   1163   |   1164   |   1165      »      [1185]

Kishont-filmekkel nyitott Izrael legújabb artmozija
Kishont Ferenc magyar származású izraeli író, humorista két, eddig soha nem vetített rövidfilmjével nyitotta meg kapuit a Cinematheque Holon, Izrael legújabb artmozija hétfõn éjjel.
 
Palin Jeruzsálembe akarja átvinni az Egyesült Államok izraeli nagykövetségét
Republikánus elnökhelyettes-jelölt Sarah Palin kormányzóasszony Joe Bilden szenátorral folytatott televíziós vitában, kedd este, az Egyesült Államok izraeli nagykövetségének Jeruzsálembe költöztetését hangoztatta, visszhangozva ezzel a republikánus elnökjelölt John McCain szenátor szavait.
 
Emlékmûvet emelnek Romániában a holokauszt áldozatainak
Emlékmûvet emelnek Romániában a holokauszt áldozatainak - jelentette be hétfõn Calin Tariceanu román kormányfõ.
 
Marek Halter Sába királynõjének etiópiai nyomdokain
"Ez a személyiség azért érdekel, mert olyan nõ, aki nem a harcmezõn, hanem az értelem mezején hívja ki Salamon királyt" - mondja az író, akinek immár ez a harmadik regénye bibliai nõkrõl: elõször Sárát, Ábrahám feleségét támasztotta fel, majd Cippórát, Mózes asszonyát.
 
Van-e visszatérés az erényhez?
A brit filozófus szerint a liberalizmus megfosztotta az életet etikai értelmétõl. A liberálisok erkölcsön csak jogok és kötelességek együttesét értik. Régen az erények adták az erkölcs tartalmát. Talán egy új vallás visszahelyezi jogaiba az erényt.
 
Mindenki megszerette, miután nácitlanították a dalt
A 20. századi történelem egyik mitikus dalának, a Lili Marleennek a történetét dolgozta fel Rosa Sala Rose spanyol kutató A szerelem és a halál dala címû könyvében. A tanulmánykötethez CD-t is mellékeltek, amelyen a dal különbözõ változatai hallhatók.
 
Megnyitotta a püspöki szinódust XVI. Benedek – rabbi is van a meghívottak között
Ünnepi mise pontifikálásával nyitotta meg XVI. Benedek pápa délelõtt a római Falakon Kívüli Szent Pál-bazilikában az "Isten igéjének" szentelt püspöki szinódust, a római katolikus egyház konzultatív tanácskozását.
 
Vitray, akit gyerekként Kisneufeldnek hívtak
Akkoriban Kisneufeldnak hívták. Kínosan hordta vallását, zárták gettóba, dobták ki felvételi vizsgáról, invitálták az ÁVH-ba, mûködött tiszti járõrként, s indult el disszidálni, de elkapták.
 
Zsidó –nem-zsidó párbeszédet generálhat a 12 állítás?
A holokauszt zsidó, egyetemes és magyar tragédia. Megtörténtét tagadni és az áldozatok tudományosan megállapított számát politikai vagy ideológiai okokból kisebbíteni morálisan és történelmileg elfogadhatatlan” – szögezik le a Kommentár folyóirat idei 3. számában, Tizenkét állítás a Soáról címmel megjelent tézisek
 
Éljen a kabaré!
Megtámadtak egy magyar színházat, egy kabarét, bántalmazták a szereplõket, a közönség tagjait, az elõadás rendezõjét Budapesten 2008. szeptember 28-án este. Mindig így volt, mindig így lesz. Néha van szünet. Verésszünet. Ölésszünet.
 
[1]      «      1159   |   1160   |   1161   |   1162   |   1163   |   1164   |   1165      »      [1185]