Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1165   |   1166   |   1167   |   1168   |   1169   |   1170   |   1171      »      [1202]

Szlovákiai focibotrány: bosszú az itthoni szlovák kisebbségen
Több szlovákok lakta magyarországi településen is rongálás történt az éjjel. Az ismeretlenek a dunaszerdahelyi focimeccsen történt incidens éjjelén helységnévtáblákat firkáltak össze, vagy döntöttek ki, Pilisszentkereszt önkormányzatának épületére "Nácik" feliratot festettek.
 
Tizenkét évesen…
Családom, a háború elõtt és alatt az átlagos, budapesti, polgári, zsidó családok életmódját éli. Szüleimnek fehérnemû és gyermekruha varrodája volt a Nefelejcs utcában, 40 alkalmazottal, és a céghez tartozott, a közeli Garay utcában egy kétszobás iroda, sõt, áruszállításra egy konflis, majd egy autó is.
 
Rettegnek a mozik a fideszes zsidótól
"Azt gondoltam, hogy az legyen a filmnek a címe, amirõl szól. Úgy látszik azonban, hogy ma Magyarországon nem lehet dolgokat kimondani...."
 
Náci-vadász véletlenbõl
Már csak néhány hét volt hátra a második világháborúból, amikor a burgenlandi Deutsch-Schützen (Németlövõ) közeli erdõben a Waffen-SS három tagja lemészárolt több mint hatvan magyar zsidó munkaszolgálatost.
 
Hitler kedvenc zsidója
Örökké hálás leszek magának, doktor úr" - mondta Adolf Hitler Eduard Blochnak, családja zsidó háziorvosának 1907 telén. Az akkor 18 éves Hitler édesanyja elhunyt ugyan mellrákban, Bloch azonban mindent megtett, hogy a végkifejletet megakadályozza.
 
Közzétették a zsidó vagyont árjásítók listáját
Zsidó ingyenzsákmánnyal jutalmazta a szlovák fasiszta állam a hozzá hû szlovákokat, most pontosan kiderült, hogy kiket. A Nemzeti Emlékezet Intézete ugyanis egy nyilvános lajtromot tett arról közzé, hogy ki részesedett a zsidó vagyonok egy részébõl (pontosan 2223 nagyüzembõl és szatócsboltból).
 
Göring leszármazottja és a holokauszttúlélõk gyermeke egymásra talál
"A legnehezebb azt beismerni, hogy talán kedveltem volna." - mondja Bettina Göring apja nagybátyjáról, a náci Hermann Göringrõl, a "végsõ megoldás" kidolgozójáról.
 
"A magyar elit elkövetett néhány erõszakos tettet nemzetiségeivel szemben"
Történelmi elõadássorozatot indított a József Attila Színház, a Mi XX. századunk címmel. Ormos Mária akadémikus eleveníti fel az évad során havonta jelentkezõ elõadássorozatban a magyar történelem legfontosabb sorsfordulóit.
 
A magyarországi zsidóság üdvözli a reformáció világnapját
A MAZSIHISZ elnöke és ügyvezetõ igazgatója a dr. Bölcskei Gusztáv püspöknek, a zsinat lelkészi elnökének, és dr. Nagy Sándor fõgondnoknak a zsinat világi elnökének címezett levelében köszönti a Magyarországi Református Egyház híveit.
 
Bezárt az antiszemita kiállítás
Bezárt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban az az 1956-os kiállítás, amelyen a Népszabadság szerdai lapszámában megjelent cikk szerint Mindszenty József bíboros portréja alatt egy "felháborító, hazug, nyíltan antiszemita" szöveg volt olvasható - tudta meg az MTI tudósítója csütörtökön a helyszínen.
 
[1]      «      1165   |   1166   |   1167   |   1168   |   1169   |   1170   |   1171      »      [1202]