Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1178]

Kétnapos izraeli hivatalos látogatásra utazik szerdán Orbán Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután hivatalos látogatásra Izraelbe utazik, ahol Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel és Reuven Rivlinnel, Izrael Állam elnökével is tárgyal; Orbán Viktor delegációjának a magyar kormány négy minisztere is tagja – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden, a látogatás programtervezetét ismertetve az MTI-vel.
 
Sikeres, kóser és vega: kitiltotta a húst a cégéből a szombattartó izraeli multimilliárdos
Hírt adtunk nemrég egy olyan izraeli milliárdosról, aki hite szerint a szombattartásnak is köszönheti az üzleti sikereit.
 
Az izraeli hadsereg Vaskupola-egységeket telepített Tel-Aviv környékére
Az izraeli hadsereg a Vaskupola rakétavédelmi rendszer egységeit telepítette Tel-Aviv környékére, és légvédelmi tartalékosokat mozgósított – jelentette az izraeli Tízes kereskedelmi tévécsatorna esti híradója vasárnap.
 
A Zsidó Egyetem diákja lesz a gilvánfai Bogdán Erika
A Baranya megyei Gilvánfáról, az ország egyik legszegényebb településéről a tanulás révén ki lehet törni: egy 19 éves odavalósi lány, Bogdán Erika idén ősztől az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem hallgatója lesz.
 
Az új amerikai nagykövet a debreceni zsidó negyedben
Rendkívüli esemény történt a napokban a Debreceni Zsidó Negyedben. Az Egyesült Államok új nagykövete, őexcellenciája David B. Cornstein gyors meglepetéslátogatást tett nálunk a múlt szerdán.  
 
Menőség és büszkeség: Európa-bajnok lett sakkban a hét éves izraeli kislány
A hét éves ifjú bajnok Liel Levitan Haifában él, most végezte el az általános iskola első osztályát, három testvére van és pár napja már egy Európa-bajnoki aranyérme is. Hét meccsen utasította maga mögé kortársai mezőnyét egy nyolc napos sakkviadalon Krakkóban.
 
A zavarbaejtő pillanat vadásza: Friedmann Endre fotóriporter halálára
Az újságírás a pillanat dokumentálása, a pillanaté, amely elmúlik, aztán örökérvényűvé válik. Az igazi újságíró a fotós, aki tényleg elkapja a másodpercet, amely megtörténik, de nélküle észrevétlen marad, az ő segítségével viszont tanúvá válik.
 
Németország tekintélyes összeggel növeli a holokauszt-túlélőknek járó járadékot
A következő évben 88 millió dollárral nő a jóléti szolgáltatásokra fordított keret összege, a Claims Conference és a német kormány képviselői eredményes tárgyalásainak köszönhetően.  
 
Német nyomozás a cservenkai tömeggyilkosság ügyében: Csapody Tamás forráskutatásai
Csapody Tamás jogász, szociológus, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének docense több, mint tíz éve kutatja a cservenkai tömeggyilkosság történetét és a körülmények, az elkövetők kilétének felkutatására lefolytatott német nyomozást.  
 
Egyszerre lett anyuka és nagymama egy hászid asszony
Órákkal azután szülte meg tízedik gyermekét egy izraeli asszony, hogy világra jött az első unokája.
 
[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1178]