Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1194]

Adó 1%: megint tovább nőtt felajánlóink száma
A magyar zsidóság támogatásáért folytatott versenyben a Mazsihisznek jelenleg nincs valódi vetélytársa. Köszönjük a bizalmat, tudjuk, hogy előlegbe kaptuk és igyekszünk megszolgálni.
 
Miért „ülünk” a szukában?
„Szukában lakozzatok hét napig, mind ki polgár Izrael körében szukában lakozzék, hogy tudják nemzedékeiteket, hogy szukákban lakoztattam Izrael fiait kihozván Őket Egyiptom országából.”  
 
Jelentős fejlesztések a Mazsihisz Biztonsági Szolgálatánál
Az elmúlt évek sorozatos terrortámadásai, a megváltozott biztonsági körülmények Európa számos országában arra sarkallták a zsidó közösségeket, hogy az addigi biztonsági intézkedéseken kívül hangsúlyt helyezzenek a megelőzésre is. A Mazsihisz Biztonsági Szolgálatánál megvalósult, legkorszerűbb elméleti programok és szakmai gyakorlatok alapján elmondható: a szolgálat eleget tesz az új kihívásoknak.
 
Libacomb és az Engesztelés Napja
Istenem, de rossz lehet most jó zsidónak lenni, gondolja Schwartz néni, miközben ahhoz a jó zsidó fiához igyekszik, aki a zsinagógában az éhségtől és szomjúságtól szédelegve várja, hogy leteljen a magára vállalt huszonöt órás böjt, mert ezekben a pillanatokban éppen Jom Kippur után vagyunk...
 
Reszketve nézünk szembe az ítélet pillanatával
Jossi Amrani, Izrael Állam magyarországi nagykövetének üzenete Jom Kipur alkalmából.  
 
Sába királynője New Yorkba megy
Az idei Zsidó Kulturális Fesztivál egyik koncertjén föllépett Sümegi Eszter és László Boldizsár, akik részlet adtak elő Goldmark Károly Sába királynője című operájából. A két művésszel és a produkcióval kapcsolatban a fesztiválon elhangzott, hogy a Magyar Állami Operaház idén ősszel New Yorkban mutatja be Goldmark leghíresebb művét.  Ennek jártunk utána. 
 
Isten örök kérdései és a rablógyilkosból lett rabbi: Jom Kippur örömünnepére
A Talmud szerint Jom Kippur napja nagy örömünnep volt Izraelben. Mert minden elmúlt pillanatunk jóvátehetetlen ugyan és a múlt megváltoztathatatlan, mégis van” visszatérés”, megbocsátás és remény.
 
Kedd este beköszönt Jom Kippur – az engesztelés napja
Jajm Kippur előtti nap: ünnep érzetét akarjuk kelteni, örömünket akarjuk kifejezni, mert a rettegés ellenére abban reménykedünk, hogy a bűneinket megbocsátják, s kedvező ítélet írattatik alá.  
 
Izrael népe végre egyesül: mehetnek az etióp zsidók Izraelbe
Benjamin Netanjahu miniszterelnök bejelentette, hogy az Izraelbe élő etióp zsidók 1000 rokona érkezhet végre az országba, viszont azt még nem tudni, mi lesz a többi 7000 társunkkal, a „Falash Murákkal”.
 
Bálint Ház: Legyenek továbbra is a barátaink!
Budapest egyik legismertebb zsidó közösségi terének missziója, hogy az intézmény még jobb, pezsgőbb és izgalmasabb legyen, s nyisson minden generáció, többek között a fiatal felnőttek felé is.
 
[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1194]