Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1213]

Löw Immánuel Emlékplakettel tüntették ki Latorcai Csabát
Az idei esztendőben a Szegedi Zsidó Hitközség, Löw Immánuel emlékplakettet adományozott Dr. Latorcai Csabának, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkárának, a Szegedi Új Zsinagóga felújítása érdekében végzett tevékenységéért.
 
Mazsihisz: Aggodalommal és fájdalommal figyeljük az Izraelből érkező híreket
Aggodalommal és fájdalommal figyeljük az Izraelből érkező híreket. Az elmúlt 24 órában több száz lövedéket zúdítottak a zsidó állam békés, civil lakosságára. Százezrek töltötték óvóhelyeken az éjszakát, attól rettegve, hogy otthonukat találat éri.
 
Az év 10 legjobb amerikai könyve között Susan Faludi műve
A magyar zsidó származású Susan Faludi amerikai újságírónő Előhívás – Minden apámról című könyve jelölést kapott Pulitzer-díjra és a The New York Times Book Review listája szerint az év tíz legjobb könyvének egyike lett.
 
Gyász: Meghalt Pókember és Vasember zsidó édesapja
Képregényekbe és szuperhősfilmekbe álmodta át a zsidóság központi tanítását, hogy eljön a Messiás az emberiséghez. Ő, Stan Lee képregény-szerző volt a modern világ legnagyobb hatású Messiás-hívője.  
 
Tovább folynak a rakétatámadások Izrael és a palesztin Hamász között
Fél nap alatt közel háromszázhetven rakétát indítottak a palesztin Gázai övezetből izraeli településekre, Izrael ugyanakkor mintegy százötven csapást mért a Gázai övezetet irányító Hamász radikális iszlamista szervezet célpontjaira – jelentette a tízes kereskedelmi tévécsatorna kedd reggeli híradásában.
 
Idén 69 százalékkal nőtt az antiszemita esetek száma
Míg 2016-ban jelentősen visszaesett, az idei év első kilenc hónapjában 69 százalékkal nőtt az antiszemita jellegű agressziók, szóbeli inzultusok, erőszakos cselekmények száma az országban – közölte a saját Facebook oldalán Édouard Philippe francia miniszterelnök.
 
Emlékestek magyar zsidó költők tiszteletére a PIM-ben
Két magyar zsidó költő, Somlyó Zoltán és Pásztor Béla könyvbemutatóval egybekötött emlékestjét rendezi meg a Múlt és Jövő kiadó és folyóirat közössége november 19-én és 26-án 17 órától, a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) dísztermében.
 
A Ludovika lesz a központi helyszíne a budapesti 15. Maccabi Európa Játékoknak
A Kerepesi úti Sportpark helyett a Ludovika, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem épületegyüttese lesz a központi helyszíne a 2019. július 29. és augusztus 7. között Budapesten rendezendő 15. Maccabi Európa Játékoknak.
 
Vezényelt már Mahlert a Dohánynál egy világhírű német zenekarnak? Ha nem, akkor siessen!
Mert holnap és holnapután pótolhatja. A kultúra mindenkié, a világ minden pontján, mert a virtuális világban összekapcsolódnak a századok és a kultúrák és a századok, Mahler és a 21. század és újjáéled a magyar és német zsidóság aranykora az Ön vezényletével.
 
Egy fanyarul derűs Halleluja: Kulka János 60 éves
A Szomszédok kora ma már szinte régmúlt, de Magenheim doktor figurája megmarad nekünk, akárcsak III. Richárd okos, visszafogottan taktikus gonoszsága és Leonard Cohen magyar Hallelujája. Kulka János a magyar színpad utolsó szemérmes romantikusa.
 
[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1213]